Slovenija
64 ogledov

Kandidati se ogrevajo

Neuradno je kandidatov za župana/županjo Celja za zdaj šest, nihče pa kandidatur Žurnal24 main
Županske volitve. Uradno Celje še brez kandidata za župana, neuradno jih bo šlo v bitko najmanj šest.
Kot da volitev ne bo
Župan Bojan Šrot. Za zdaj se še ni odločil, ali bo kandidiral še četrtič. “Vse delam tako, kot da volitev jeseni sploh ne bo. Ali bom kandidiral, pa se bom odločil šele enkrat konec avgusta,” pojasnjuje. V Celju so ta trenutek končani vsi večji projekti, mestno jedro čaka le še temeljita prenova, ki pa se bo po, kot pravi Šrot, začela šele konec letošnjega ali celo prihodnje leto.

“Menim, da je čas za spremembe; sploh pa si tretje največje mesto zasluži poklicnega župana,” pravi Janko Požežnik, predsednik stranke SDS, ki je za Žurnal potrdil, da je resen kandidat za novega župana Celja. Bojan Šrot svoje odločitve še ni sprejel, drugi se bodo s programi uradno predstavili v prihodnjih mesecih.

Podjetniki so pobegnili

“Šrot je za Celje naredil veliko, a smo mi sposobni še več,” moto kampanje razkriva Požežnik in dodaja, da mesto, kar se tiče poplavne varnosti, ne more samo čakati na državo. “Skoraj nič se ni naredilo pri infrastrukturi. Peljite se po Partizanski cesti, ki ni vredna tega imena. Predvsem pa je občina premalo naredila za malo gospodarstvo in nekatere uspešne podjetnike, kot na primer Mik, ki smo ga pustili oditi v drugo občino, kar je velika škoda,” meni Požežnik, ki se zaveda, da bi bil en mandat prekratek za dosego ciljev. “Občina je močno zadolžena in najprej bo treba poplačati kredite,” opozarja.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Že leta brez štipendij
“V stranki so mi dali vso podporo,” je na vprašanje, ali bo kandidirala, za Žurnal potrdila Andreja Rihter, poslanka stranke SD, ki meni, da bi bil to zanjo velik izziv. “Celje je trenutno preslabo povezano z državo, morali bi biti dejavnejši pri črpanju denarja. Sprašujem se tudi, kaj pravzaprav ponujamo mladim? Že leta ni bilo razpisanih nobenih štipendij,” pove Rihterjeva, ko jo povprašamo o izzivih. “Prav tako Celje nima niti odloka o javnem prometu, kaj šele da bi ta zaživel v praksi, Celjani pa za vožnjo z enega dela mesta na drugega plačujejo taksiste,” opozarja.

Čas za ljudi

Neuradno naj bi za celjskega župana kot nestrankarski kandidat kandidiral tudi predsednik družbe CM Celje Marjan Vengust, a nam kandidature ni ne potrdil ne zanikal.

Stranka Zares je evidentirala univerzitetnega profesorja Branka Lobnikarja. “V naši stranki smo evidentirani trije, poleg mene še Primož Posinek in Zdene Podlesnik, dokončnega imena zato še nimamo,” pojasnjuje predsednica mestnega odbora LDS, zdravnica Jana Govc Eržen. “Do zdaj se je v Celju predvsem gradilo, a zemlje zmanjkuje, ljudje pa nimajo zadovoljenih osnovnih življenjskih potreb. Čas je, da nekaj naredimo zanje,” izpostavlja Govc Erženova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.