Slovenija
41 ogledov

Kandidatov za nagrado je veliko

razno 17.04.13. tv spored, pedro opeka razno 17.04.13. tv spored, pedro opeka
Misijonar na Madagaskarju napoveduje, da bo ravnal enako tudi v bodoče. Z ali brez Nobelove nagrade.

Potem, ko so se slovenski intelektualci in ostali zbrani v Nevladni organizaciji Zavoda za oživitev civilne družbe odločili, da ga predlagajo za kandidata za nagrajenca za Nobelovo nagrado za mir, se misijonar Pedro Opeka javno zahvaljuje za to nominacijo.

"Vsi, ki delamo na humanitarnem področju, delamo iz ljubezni, vere in globokega prepričanja, da je to naša humana dolžnost. Tako bomo tudi delali naprej, tudi če ni priznanj,"  odgovarja Opeka v zahvalnem pismu.

Vsestranski dobrodelnež verjame, da bi moral sleherni človek poskrbeti za medsebojno pomoč, spoštovanje in prisluhniti sočloveku.

"Brez dvoma nam lahko tako priznanje veliko pomaga, da bi bili še bolj učinkoviti pri delu za reveže, ki tako počasi napreduje. Ker pa je veliko dobrih ljudi na svetu, ki tvegajo v delu za sočloveka, za bližnjega, za reveže, za izkoriščene otroke, vem, da je skoraj nemogoče dobiti to nagrado. Vsi moramo delati, da bi resnica, bratstvo in strpnost premagala vse druge ideologije, ki razdirajo in preprečujejo sožitje med ljudmi in narodi. Bratstvo ni samo dobra želja, je nujnost za naš svet, če hočemo živeti v spoštovanju in miru med seboj."

Samo tako, še meni Opeka, "bomo po tej poti lahko postavili temelje novega sveta za življenje v svetu miru, brez nasilja in sovraštva. Zavedam se, da je to načrt, ki bo lahko trajal več stoletij, vendar je to edina pot za skupno prihodnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.