Slovenija
17 ogledov

Kangler bo poleti unovčil zlato delnico

Franc Kangler Nino Verdnik
Proračun. Da bi zbral toliko prihodkov, bi moral Maribor po mnenju opozicije prodati vse premoženje.

Proračun je totalno nerealen. Na prihodkovni strani tolikšnega denarja ni mogoče zbrati, razen če prodamo kompletno premoženje občine,” je prepričan Gregor Jager, svetnik Zaresa. Podobnega mišljenja so tudi preostali opozicijski svetniki.

Kljub temu je bil včeraj v prvem branju potrjen proračun Mestne občine Maribor (MOM), ki je težak kar 156 milijonov evrov, predvideva pa 15-milijonsko zadolževanje. “Postopek je tak, da bi lahko kredit najeli komaj poleti,” je dejala Milica Simonič Steiner, direktorica občinske uprave MOM.

Na kritike, da se občina spet zadolžuje, pa se je odzval tudi Franc Kangler: “Smo na 79. mestu po zadolženosti občin, in sicer nekaj čez 200 evrov na osebo. Lani nismo vzeli niti enega kredita, ker smo si to zlato delnico rezervirali za letos.” Med glavnimi investicijskimi projekti za letos so v Mariboru napovedani začetki gradnje nove knjižnice, umetnostne galerije, ureditev obrežja reke Drave, brv Lent–Tabor in dokončanje zunanjega avditorija lutkovnega gledališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.