Slovenija
21 ogledov

Kangler bo pomagal Rušanom

“Če bo v dveh mesecih sprejeta finančna konstrukcija, bodo vsi projekti izpeljan Žurnal24 main
Univerzijada. Za investicije v športne objekte in organizacijo 45 milijonov evrov. Država prispeva tretjino.

Mariborski župan Franc Kangler je Občini Ruše, ki sama finančno ne zmore 12 milijonov evrov vrednega projekta Pisker I, ponudil pomoč. “Če bomo imeli zagotovilo države, da bo projekt sofinancirala, smo pripravljeni zagotoviti ta sredstva skozi univerzijado ali kako drugače. Občine moramo biti medsebojno solidarne,” je dejal Kangler. A bo v mestnem proračunu moral najti še dobrih 23 milijonov evrov za preostalih osem mariborskih projektov univerzijade, kot so obnova ledne dvorane, Športno-kulturni center Radvanje in cevovod Drava. “Finančno pomoč bomo iskali tudi pri drugih ministrstvih in v javno-zasebnih partnerstvih,” je povedal podžupan Milan Mikl, sicer novi podpredsednik organizacijskega odbora.

Racionalnejši pri košarki
Minister Igor Lukšič je sicer ob včerajšnjem obisku poudaril, da bo država prispevala 15 milijonov evrov, ki so zagotovljeni s sklepom vlade. “Ni razloga, da obljube ne bi izpolnili,” je dejal Lukšič. Previdnejši je ostal pri evropskem prvenstvu v košarki. “Tu bo treba biti racionalnejši,” je sklenil Lukšič, a o konkretnih številkah ni želel govoriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.