Slovenija
3430 ogledov

Kangler in Janša bosta združila moči

Janez Janša Anže Petkovšek Predsednik vlade Robert Golob je na Gregorčičevi 20 prevzel posle od dosedanjega predsednika vlade Janeza Janše.
Nova ljudska stranka (NLS), ki jo vodi Franc Kangler naj bi se po poročanju Večera pridružila SDS in sicer na sobotni slavnostni akademiji SDS v Mariboru, Kangler pa naj bi prevzel vodenje mariborskega odbora SDS. V SDS tega za STA niso želeli komentirati, da "gredo v tej smeri", pa je za STA potrdil vodja svetniške skupine NLS Milan Mikl.

Kangler za STA ni bil dosegljiv. Da potekajo pogovori o združitvi strank, a da morajo sklepe o tem najprej potrditi še organi stranke, pa je za STA potrdil vodja svetniške skupine NLS Milan Mikl.

Kot še poroča Večer, je predsednik SDS Janez Janša v ponedeljek obiskal lokalni odbor SDS v Mariboru. Razlog za združitev pa naj bi bil krepitev SDS v Mariboru, kjer je bila na lokalnih volitvah Kanglerjeva stranka bolj uspešna. NLS je v mestnem svetu dobila osem sedežev, SDS pa le štiri.

SDS je na državnozborskih volitvah v Mariboru dobila le enega poslanca; Dejana Kaloha, ki pa je kot kandidat za mariborskega župana prejel le 4,27 odstotka glasov. Kaloh sicer vodi tudi mariborski odbor SDS, mandat mu poteče v marcu, za novega pa ne bo kandidiral. Po neuradnih informacijah Večera naj bi vodenje odbora prevzel Kangler.

SDS bi po združitvi s Kanglerjevo NLS postala najmočnejša skupina v mariborskem občinskem svetu poleg liste župana Saše Arsenoviča, obe bosta namreč imeli po 12 glasov. Gibanje Svoboda jih ima 11.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
 • Avatar Antikrist3
  Antikrist3 19:46 14.februar 2023.

  Najbrž se bosta fašist Janša in nacist Kangler spet dogovorila, katerega politika bosta pospravila, tako kot sta pospravila Krambergerja!

 • Avatar Antikrist3
  Antikrist3 19:41 14.februar 2023.

  Fašist Janša in nacist Kangler sta bila kamerada že v prejšnjem sistemu, ko sta bila oba zagrizena komunista.

 • jakec42 19:14 14.februar 2023.

  Ja prava dva luzerja,kdo pa bo volil Kanglo?

Sorodne novice