Slovenija
18566 ogledov

Kangler, Janša in Podobnik vabijo na protest "Rešimo Slovenijo"

Franc Kangler BC/Mediaspeed
Objavljeni vozni redi avtobusov, zbirali bodo prostovoljne prispevke

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler ter stranka SLS, ki jo vodi Marjan Podobnik sta objavila vozne rede za avtobusne prevoze na shod "Rešimo Slovenijo", ki bo v Ljubljani na Prešernovem trgu potekal prihodnji teden, 10 oktobra.

Pet avtobusov že polnih

Po podatkih SLS so polni že trije avtobusi, ki bodo krenili iz Maribora ter avtobusa iz Slovenske Bistrice in Laškega, zato bodo na teh linijah organizirani dodatni prevozi. 

Organizirani povratni avtobusni prevozi bodo še iz Murske Sobote, Ptuja, Brežic, Kopra, Nove Gorice, Tolmina, Jesenic in Slovenj Gradca, prijave na SLS spremljajo do ponedeljka, za pokritje stroškov prevoza pa bodo na avtobusu pobirali prostovoljne prispevke.

Slovenski rumeni jopiči

Glavni pobudnik protesta "Rešimo Slovenijo" je nekdanji mariborski župan Franc Kangler, glavna organizatorka SLS, protestu pa se pridružuje še 18 civilnih iniciativ in strank. Protestniki bodo po vzoru vstajniku iz Francije nosili rumene jopiče z napisom Rešimo Slovenijo. 

Franca Kanglerja je s položaja mariborskega župana leta 2012 odnesla ulica, leta 2018 pa se je na županskih volitvah uvrstil v drugi krog, v katerem je zmagal Saša Arsenovič (SMC). Kangler je s svojo Novo ljudsko stranko in v sodelovanju s stranko Glas za otroke in družine nastopil na lanskih državnozborskih volitvah. Prejel je 0,57 odstotka glasov.
SLS je na zadnjih parlamentarnih volitvah dobila 2,62 odstotka glasov in ostala zunaj parlamenta.

SDS noče razkriti, ali bo protestnike nagovoril tudi Janša

Na protest vabijo tudi v stranki SDS ter osebno Janez Janša. Kot so potrdili v stranki, so soorganizator protesta, vendar na naša novinarska vprašanja koliko svojih podpornikov pričakujejo ter kdo bo nagovori zbrane (ali bo med njimi tudi Janez Janša) niso hoteli odgovoriti.

Zahteve protestnikov so zelo raznolike in obširne, od popolne zaustavitve migracij, zaščite pred zvermi, ohranitve bankomatov na podeželju, ohranitve ljubljanske tržnice, dviga pokojnin pa vse do zaščite pred Romi.  

 | Avtor: Facebook/Rešimo Slovenijo Facebook/Rešimo Slovenijo

 

Komentarjev 60
  • slovenski95 08:18 04.oktober 2019.

    Slovenci kremeniti, 10. oktobra do zadnjega kotička napolnite Prešernov trg v nekoč slovenski Ljubljani in vse tja do magistrata. Ker ne bo Čuša in njegovih "zelenih", nam bo še posebej lepo.

  • jure18 18:19 03.oktober 2019.

    Ta pravi rešujejo Slovenijo

  • popokatopetl 10:14 03.oktober 2019.

    Kangler, Janša in podobni ......,,,,,,....,,, vabijo na protest ;)