Slovenija
14 ogledov

Kangler klecnil

Žurnal24 main
Energetski spor. Župan ne vztraja več na prenosu koncesijske pogodbe na občinsko podjetje Energetika.

"Iz odloka o distribuciji zemeljskega plina in oskrbi z njim smo izločili podjetje Energetika Maribor, ki se mu koncesija ne bo podelila neposredno," po včerajšnjem pogovoru s predstavniki sveta delavcev in sindikatom delavcev Plinarne Maribor pojasnjuje župan Franc Kangler.

Od 60 do 65 delavcev Plinarne Maribor bi lahko ob odvzemu koncesije ostalo brez dela.

O odloku ustavno sodišče
"Zame je to sprejemljivo in očitno je tudi za delavce. Zelo sem vesel, da smo dosegli sporazum," dodaja mariborski župan. O odloku o distribuciji zemeljskega plina in oskrbi z njim po letu 2012 bodo mestni svetniki razpravljali 9. februarja, nato pa ga bo župan poslal v presojo ustavnemu sodišču. Njihovo odločitev pričakuje v enem letu in obljublja, da jo bo spoštoval.

"Če presodijo, da je odlok v nasprotju s podpisanimi pogodbami, bo s Plinarno Maribor leta 2012 podpisan aneks k pogodbi do leta 2027, drugače pa bo takrat izšel javni razpis za podelitev koncesije za distribucijo in oskrbo z zemeljskim plinom, na katerega se bo lahko prijavila tudi Plinarna Maribor," pojasnjuje Kangler.

Plinarna še ne komentira
Ivo Pufič, vodja sindikata v podjetju za Žurnal24 razlaga, da jih je župan samo obvestil o svojih namerah. "Jaz nisem tisti človek, ki se mora s tem strinjati ali ne. Županovo odločitev pa ocenjujem kot pozitivno," pojasnjuje Pufič. Ali so s tako županovo odločitvijo zadovoljni, v vodstvu Plinarne Maribor včeraj nismo izvedeli. Milan Curk, predsednik uprave mariborske plinarne, je bil na službeni poti. Omenjeno podjetje je zoper občino že vložilo tožbo v višini 41 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.