Slovenija
24 ogledov

Kangler ni sprejel odstopa Rukavine

Vladimir Rukavina pravi, da je moral narediti tisto, kar se mu je v tem trenutku Žurnal24 main
Evropska prestolnica kulture. Slabo leto pred začetkom zavod Maribor 2012 brez generalnega direktorja.

Franc Kangler, župan Maribora, odstopa Vladimirja Rukavine z mesta vršilca dolžnosti generalnega direktorja zavoda Maribor 2012 ni sprejel. Rukavina se je prejšnji teden odpovedal tudi kandidaturi za mesto direktorja zavoda. "Dejal sem mu, naj prespi in da se danes ali jutri pogovoriva," je povedal Kangler in dodal, da tudi njemu marsikdaj poči, pa ne reče kar tako, da bo odstopil.

Dovolj ima namigovanj
Rukavina, ki je pred kratkim kot kandidat za generalnega direktorja javnega zavoda Maribor 2012 dobil negativno mnenje programskega sveta, je razložil, da ima dovolj namigovanj in trenutnega stanja.

"Edini sem, ki je do zdaj kot vršilec dolžnosti delal brezplačno. Če mi ne zaupajo župani partnerskih mest in programski svet, je čas, da se umaknem," je pojasnil ter pripomnil, da tako vse niti držita v rokah Mitja Čander, programski direktor, in Helena Hvalec, poslovna direktorica, ki imata skupaj več pristojnosti v javnem zavodu kot on kot generalni 
direktor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.