Slovenija
13 ogledov

Kangler ni vedel do zadnjega

Kangler se je kljub ne preveč laskavi zmagi veselil. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Ob 19. uri, ko so bili znani prvi neuradni rezultati, sta s slavjem že začela Zoran Janković in Bojan Šrot. Njun kolega Franc Kangler je bil nestrpen skoraj do zadnje preštete glasovnice.

Med mestnimi občinami je bilo tokrat najbolj napeto zagotovo v Mariboru. Dosedanji župan in ponovni kandidat Franc Kangler je začel spodbudno s 60 odstotki glasov, nato pa je število začelo upadati. Padlo je celo pod 50 odstotkov in zadnje glasovnice so odločile, da bo Kangler dobil še en mandat, saj je dosegel dobrih 50 odstotkov glasov.

Drugače je bilo v Ljubljani, kjer je Zoran Janković začel s slavjem natanko ob 19. uri ob prvih rezultatih. Več kot 65 odstotkov glasov mu je zagotovilo nov mandat. Podobno se je dogajalo tudi v Celju, kjer je bilo prav tako ob 19. uri jasno, da bo Bojan Šrot novi stari župan z več kot 67 odstotki podpore.

Da ne bo drugega kroga, je povsem jasno tudi za Slovenj Gradec, kjer je ponovno izvoljen Matjaž Zanoškar (neodvisen), v Velenju Bojan Kontič (SD), v Murski Soboti Anton Štihec (SLS, Nsi, DeSUS).

Od mestnih občin bodo imele drugi krog Novo mesto (Alojz Muhič – ZZD, SLS vs. Bojan Kekec – SDS), Ptuj (Štefan Čelan – LDS vs. Miroslav Luci – SDS), Kranj (Mohor Bogataj – Stranka za napredek krajevnih skupnosti vs. Hermina Krt – neodvisna), Nova Gorica (Darinka Kozinc – SD vs. Matej Arčon – LDS).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.