Slovenija
17 ogledov

Kangler ovadil kriminaliste

Franc Kangler mediaspeed
Mariborski župan Franc Kangler je podal dve kazenski ovadbi zoper kriminaliste zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponareditve uradne liste in nezakonitega prisluškovanja. O kazenski ovadbi zoper Katarino Kresal pa še razmišlja.

Ovadbo zoper tri kriminaliste je vložil, ker so podani razlogi za sum, da je skupina v sostorilstvu storila kaznivo dejanje ponareditve uradne listine. Po Kanglerjevih besedah je kriminalist, ki je naredil uradni zaznamek, na tožilstvo, policijo, protikorupcijsko komisijo in Pop TV naslovil anonimko, ki je potrdila navedbe iz zaznamka.

Druga kazenska ovadba zoper tri kriminaliste se nanaša na nezakonito tajno snemanje in prisluškovanje, ker so leta 2008 v uradni zaznamek kriminalista zapisali citat Kanglerjevega pogovora iz nezakonitega prisluškovanja, kar pa so uporabili tudi v odredbi za hišno preiskavo, je pojasnil Kangler.

"Policija je v okviru preiskovanja gospodarske kriminalitete, ko je preiskovala tudi Franca Kanglerja, operativne ukrepe izvajala zakonito, v skladu s kriminalistično stroko in pod usmerjanjem državnega tožilstva," so zapisali na policiji.

Kanglerjev zagovornik Marko Bošnjak iz Odvetniške družbe Čeferin je pojasnil, da so že maja letos ob hišnih preiskavah vedeli, da gre za neutemeljene in absurdne očitke na Kanglerjev račun. Bošnjak pravi, da je spornih točk še več.

Prepričan je, da so mu bile kršene njegove človekove pravice in temeljne svoboščine. Zaradi ravnanja policije je Kangler naslovil pritožbo na takratno ministrico Kresalovo. Ministrica je v odgovoru zapisala, da nepravilnosti niso bile ugotovljene in da preiskave ne bo. Po pregledu dokumentov se bo odločil, ali jo bo kazensko ovadil. Kangler je sicer že pred časom podal kazenske ovadbe zoper sedem ljudi iz policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.