Slovenija
13 ogledov

Kangler s svojo sliko

Žilič Fišerjeva bo na čelu EPK za čas trajanja projekta oziroma najdlje do julij Žurnal24 main
Maribor 2012. Župan si je ustvaril svojo sliko. Pogodbena podjetja z blokiranimi računi.

Maribor. “Gre za najem strežnika z licencami, vzdrževanje, podatkovni prostor na strežniku in enkratni strošek za vzpostavitev sistema,” tiskovni predstavnik podjetja Org. Tend Aljaž Mejal pojasnjuje stroške najema strežnika, za katerega omenjenemu podjetju javni zavod Maribor 2012 plačuje kar dva tisoč evrov na mesec. Za prve tri mesece letos so tako plačali nekaj več kot šest tisoč evrov, v lanskem letu pa za pet mesecev slabih deset tisočakov.

Blokirani računi
Od ponedeljka oziroma torka pa imata bančne račune blokirani podjetji Dija mediji in Agencija Sem, prek katerih imajo pogodbe z zavodom sklenjene nekateri zunanji svetovalci na področju marketinga. Eden naj bi zato neuradno že prekinil sodelovanje.

Spomnimo, zunanji svetovalci so bili izbrani brez javnega razpisa, čeprav je skupna vrednost pogodb težka več kot sto tisoč evrov, svet zavoda pa je že sprejel sklep, da se pregleda dosedanje poslovanje poslovne direktorice Helene Hvalec. “Ko bomo prejeli končno poročilo, bomo, če bo treba, ukrepali,” pravi član sveta Srečko Meh, sicer župan partnerskega mesta Velenje, kjer domnevne nepravilnosti naj ne bi dvigovale prahu.

Župan ima svoje mnenje
Ne verjamem, da bi bila poslovna direktorica tako neprofesionalna, kot pišejo nekateri mediji. Govoril sem tako z generalno kot poslovno direktorico in mislim, da imam ustvarjeno svojo sliko,” pa je včeraj dejal župan Franc Kangler. Dodal je, da zaupa svetu zavoda, ki ima pravico do ukrepov. Če revizija potrdi nepravilnosti, pa pravi, da lahko sam pozove člane sveta zavoda, imenovane s strani mestnega sveta, ter jih “pregovori in usmeri k temu, da sprejmejo ustrezne ukrepe”.

Imenovali Žilič Fišerjevo
So pa mestni svetniki včeraj brez glasu proti Suzano Žilič Fišer imenovali za generalno direktorico zavoda Maribor 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.