Slovenija
14 ogledov

Kangler spet na sodišče?

preiskava maribor kangler Žurnal24 main
Prvi mož mariborske mestne občine je po neuradnih informacijah deležen ovadbe zaradi prejemanja koristi za nezakonito posredovanje.

Nova kazenska ovadba naj bi bila posledica majske kriminalistične preiskave, v kateri je bil med drugim pridržan tudi Franc Kangler, piše časnik Večer. Mariborsko okrožno tožilstvo je ovadbo spisalo proti županu in še proti dvema osebama, po Večerovih podatkih naj bi bila direktorica občinske uprave Milica Simonič Steiner, ki naj bi županu pri kaznivem dejanju pomagala, ter nekdanji solastnik in direktor podjetja MCline, danes pa direktor občinskih podjetij Snaga in Marprom Ivan Hajnšek, ki naj bi ga tožilci obtoževali dajanja daril za nezakonito posredovanje.

Hajnškovo podjetje MCline naj bi za mestno občino nezakonito poskrbelo za brezplačni brezžični internet v mestu in zagotavljalo računalniško opremo, v zameno pa naj bi Kangler med drugim dobil tudi spletno kamero za zasebno uporabo. Kot še piše Večer, naj bi Kangler direktorjem nekaterih občinskih podjetij naročil, da od MClina kupijo opremo za vzpostavitev brezžičnega interneta, ta pa so to storila brez javnega naročila.

Mariborski župan je nad novo ovadbo presenečen, saj ga tokrat niso zaslišali, čeprav bi ga po njegovem mnenju pred vložitvijo ovadbe morali. "Gre za policijsko božičkovo darilo, pa čeprav očitno kršijo procesno pravo. Zgleda, da ima spet nekdo interes, da napihne te stvari proti meni," je za Večer povedal Kangler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.