Slovenija
17 ogledov

Kangler toži državo

Franc Kangler mediaspeed
Odprte terjatve. Mestna občina Maribor še čaka na državni denar, ki ji je bil že zagotovljen.

"Država je Mestni občini Maribor (MOM) dolžna še veliko denarja. Izterjali ga bomo po pravni poti," se jezi župan Franc Kangler. Po podatkih MOM ima občina do države odprte terjatve v višini skoraj 4,9 milijona evrov.

"Nekdanja Služba Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko ni izplačala upravičenih sredstev za dva evropska projekta, in sicer za obnovo 'Karantene' v nekdanji kaznilnici in krožišče na Titovi cesti C-4," je pojasnila Tatjana Štelcer z MOM. Prvi projekt je bil končan leta 2008, drugi pa leta 2009. Pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani je še v teku pravda MOM zoper ministrstvo za obrambo zaradi nekaj več kot 670 tisoč evrov, kar predstavlja vrnitev vlaganj v infrastrukturo vojašnice Melje po sporazumu z Republiko Slovenijo iz leta 1998.

Kmalu do 1,6 milijona?

Občina si od nekdanjega ministrstva za kulturo kmalu obeta 1,6 milijona evrov. Tožili so ga zaradi vrnitve nekaterih sredstev, ki so jih namenili za financiranje javnih zavodov s področja kulture. Sodišče je razsodilo v korist MOM, vendar sodba še ni pravnomočna.

Komentarjev 3
  • pepe 08:26 03.junij 2012.

    Lahko obračate kakor koli, še nihče ni toliko naredil za Maribor kot on. KANGLER JE CAR !!!!

  • bojovi 23:25 02.junij 2012.

    Haaaaahahahahaha kdo je sploh njega volil za župana XD

  • puksicd 19:45 02.junij 2012.

    Občani Maribora pa bi morali tožit njega!