Slovenija
20 ogledov

Kangler zahteva obljubljeno

Obisk vlade Janeza Janše v Podravski regiji Nino Verdnik
Po obisku vlade. Medicinska fakulteta in onkologija pomembnejša projekta.

Velikih želja v Mariboru nimamo. Zahtevamo samo to, kar nam je bilo obljubljeno že pred časom,” je povedal Franc Kangler.

Mariborski župan je včeraj z mestnima svetnikoma Stojanom Auerjem in Gregorjem Pivcem ter Ivanom Rozmanom, koordinatorjem Iniciative za Štajersko, predstavil dogovore, ki so jih dosegli ob obisku vlade prejšnji teden v Podravju. Tako si lahko Maribor obeta evropska sredstva za projekt urejanja brežine reke Drave, z ministrstvom za obrambo naj bi zamenjali nekaj praznih stanovanj, na mariborsko občino pa je možen prenos nekdanje zgradbe SDK, kamor naj bi selili Zavod za turizem Maribor.

Auer naj bi bil imenovan za koordinatorja oživitve mariborskega letališča, kjer naj bi mariborska občina dobila veliko vlogo. “Dobili smo zagotovitev pristojnega ministrstva, da se bosta projekta izgradnje medicinske fakultete in nove onkologije izvajala brez ovir, saj sta pomembna za regijo,” pa je poudaril Pivec, direktor mariborskega kliničnega centra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.