Slovenija
31 ogledov

Kangler zaupa Hvaucu

"Dokumentacijo bomo oddali danes, v podjetju pa pripravljamo tudi nove projekte, Žurnal24 main
Danes se izteče rok za prijavo na razpis za podelitev koncesije.

"Srečko Hvauc ima moje zaupanje. Postavil ga je nadzorni svet, ki se je odločil, da podjetje začasno vodi notranji človek. Nikjer pa ne piše, da bo tudi izbran za direktorja,” pravi Franc Kangler, mariborski župan, in zanika, da bi bilo imenovanje Hvauca, nekdanjega državnozborskega poslanca SDS, povezano z vstopom SDS v mestno politiko.

Rok prijave se izteka
Danes se izteče rok za prijavo na razpis za podelitev koncesije za opravljanje rednega vzdrževanja in obnavljanja občinskih javnih cest ter za opravljanje lokalne gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v Mestni občini Maribor. Ta dela je do zdaj opravljal Nigrad in tudi pridobitev koncesije je za podjetje ključnega pomena, saj predstavlja več kot polovico prihodkov družbe oziroma okrog 6,5 milijona evrov na leto. V tako občutljivem času za podjetje je prejšnji teden z odstopom presenetil direktor Silvo Plesnik, ki je v podjetje prišel pred dvema letoma iz Celja. Njegovega odstopa župan Kangler ne komentira.

Komisija ta teden
Za omenjeno koncesijo se bo zagotovo potegovalo tudi Cestno podjetje Maribor, ki je 25-odstotni solastnik Nigrada. Danes se bo sestala komisija, ki ji predseduje Branka Thaler iz občinskega sekretariata za splošne zadeve. “V naslednjih dneh pa se bo komisija sestala in prijave pregledala," pojasnjujejo z mariborske občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.