Slovenija
18 ogledov

Kanglerja "bodo komentirali državljani"

Zoran Janković. Žurnal24 main
Zoran Janković, ki se bo potegoval za glasove volivcev na decembrskih parlamentarnih volitvah, ob robu večernega pogovora v okviru Družabnega družboslovja v mariborskem klubu KGB ni želel komentirati izjav mariborskega župana Franca Kanglerja, da je njegova kandidatura začetek razpada slovenske države. Kot je dejal, je to pač v njegovem slogu.

"To bodo komentirali državljani," je dejal ljubljanski župan, ki je bil nekoliko bolj zgovoren glede razmišljanj celjskega župana Bojana Šrota. Kot je dejal, tudi sam podpira njegove besede, da je treba postopke v Ljubljani skrajšati, zmanjšati birokracijo ter omogočiti hitrejši razvoj.

Na vprašanje, ali bo njegova prepoznavnost dovolj, da bodo lahko k oddaji glasov zanj nagovorili tudi volivce v Mariboru, je najprej odvrnil, da je vendarle eno leto živel tudi v tem mestu, nato pa dodal, da se bo vse izkazalo 4. decembra. "Zame je bila to poleg razumske tudi zelo čustvena odločitev. Tisti trenutek, ko sem se odločil za kandidaturo in to sporočil javnosti, sem svoj del opravil, zdaj pa je vse prepuščeno državljanom, da se odločijo," je dejal Janković.

Ne ve, zakaj "bi se ga v Mariboru bali"

Kot je še dejal, ekipe za Maribor še nima dogovorjene, pa tudi, če ima kakšno ime že v mislih, ga danes še ne bi izdal. Lista bo po njegovem mnenju znana najpozneje 9. novembra, v soboto pa jih čaka kongres, na katerem bodo zbrane javno pozvali, da povedo, kdo so kredibilne osebnosti, ki bi se jim pridružile in bi jim Mariborčani zaupali.

Ob tem ga bo zanimalo vse tisto, kar potrebujejo posamezni deli države, torej tudi Maribor. Program, ki ga bodo predstavili na kongresu, se bo namreč dopolnjeval, iz vsake regije pa želijo pripraviti konkretne projekte, da se bodo pozneje tudi ljudje lahko prepričali, ali svoje obljube izpolnjuje.

Sicer pa Janković ne ve, zakaj bi se ga v Mariboru bali. Meni namreč, da je prišel čas, da prekinejo prav take ideološke pozive, ki jim je javnost priča ta trenutek, ter politični sovražni govor. V njegovi morebitni izvolitvi ne vidi nič takega, kar bi Maribor lahko izgubil, pač pa je prepričan, da bo lahko le pridobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.