Slovenija
28 ogledov

Kanina ne morejo prodati

Kanin, smučišče, gondola Saša Despot
Premoženja družbe ATC Kanin v stečaju na dražbi niso uspeli prodati ne v celoti ne po delih. Na Kaninu tudi letos smuke ne bo.

Stečajna upraviteljica Nataša Gibičar je najprej premoženje prodajala kot celoto in ceno zanj znižala z 1,14 milijona evrov na 800.000 evrov, a edini dražitelj ponudbe ni sprejel. Kasneje je nadaljevala s prodajo po delih, ki ravno tako ni bila uspešna. 

Za nepremičnine v Žarščah, katerih izklicna cena je bila 145.000 evrov, ni bilo zanimanja, za smučišče na Kaninu, za katerega so izklicno ceno z 800.000 evrov znižali na 420.000 evrov, pa rusko podjetje Ilev Inženiring ni sprejelo cene. 

Dražbe za premoženje podjetja v Čezsoči ni bilo, saj nihče ni vplačal varščine. Izklicna cena za tamkajšnje tri nepremičnine in manjšo vlečnico z nekaj opreme je 97.281 evrov.

Letošnja sezona splavala po vodi 

Gibičarjeva je po koncu dražbe napovedala, da bo za prodajo premoženja verjetno pripravila zbiranje ponudb. Za kaninsko smučišče je namreč zamujena še ena sezona, letošnjo zimo smučanja na tamkajšnjem smučišču še ne bo. Bo pa poskušala najti nekoga, ki bo vzdrževal smučišče in naprave na Kaninu. Nova zima z obilnimi snežnimi padavinami, kot je bila lanska, bi lahko povzročila še precej več škode, kot jo je že na napravah na smučišču.

Občina razočarana

V občini so se nadejali, da bo smučišče danes le dobilo lastnika. Kot je dejal župan Bovca Valter Mlekuž, želijo novemu lastniku pomagati do ponovnega razcveta. Napovedal je, da se bo vnovič sestal s stečajno upraviteljico, s katero želijo dogovoriti o nadaljnjih postopkih  prodaje. 

Na eni od prihodnjih sej bodo občinski svetniki razpravljali tudi o morebitnem poskusu nakupa smučišča. Predvsem jih zanima nepremičnina Žarišče, ki jo je pred leti kot dokapitalizacijo ATC Kanin v višini enega milijona dala prav bovška občina. 

Komentarjev 1