Slovenija
6792 ogledov

Kaos na cestah: iz Maribora do Ljubljane dve uri

Zastoj na avtocesti PIC
Na cestah se proti večjim mestom vijejo kolone vozil. Zastoji so tako na štajerski, dolenjski, gorenjski in primorski avtocesti.

Po podatkih Prometnoinformacijskega centra so bili ob 7.15 zastoji na več krakih avtocestnega omrežja. Na štajerski avtocesti so zastoji iz smeri Blagovice proti Ljubljani. Zastoj je dolg več kot 13 kilometrov, zamuda pa je na tem odseku kar 53 minut. Za pot od Maribora do Ljubljane vozniki potrebujejo več kot dve uri. Med priključkom Sneberje in razcepom Zadobrova proti Ljubljani promet ovira pokvarjeno vozilo na pospeševalno zaviralnem pasu.

Slabih šest kilometrov je dolg zastoj na dolenjski avtocesti, zaradi katerega se pot podaljša za 20 minut. Podobno dolg zastoj je tudi na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani. Pot se podaljša za devet minut. 

zastoji na avtocestah | Avtor: PIC PIC

Na gorenjski avtocesti je zastoj med priključkoma Brnik in Ljubljana Brod v smeri Ljubljane. Zastoj je dolg slabih devet kilometrov, pot se podaljša za osem minut.

 | Avtor: PIC PIC

Zastoji so tudi na cestah Pijava Gorica - Škofljica - Lavrica, Medno - Ljubljana in Mengeš - Ljubljana. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 7
  • h4ck3r 08:50 19.oktober 2023.

    To pa zato ker nobeden več ne kolesari, prejšnja vlada je vedela kaj dela in je poskrbela na svoj način da takšnih "zamaškov" ni bilo :D

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 08:37 19.oktober 2023.

    Dokler bo Alenčica igrala ministrico, tolk časa bodo kolone vlaki pa bodo imeli komercialno hitrost 55 km/h, zdej jo majo 49,2 km/h, potniški seveda, tovorni so na poti prebitja zvočnega zid, trenutno je njihova hitrost okoli 19 km/h. Dobr dela Alenčica ni kej!

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:20 19.oktober 2023.

    Od danes naprej spet kontole na mejah za hrvaško,in to po zaslugi hrvatov,ki ne hebejo šengenske meje