Slovenija
6494 ogledov

Kaos na cestah kot sredi poletja: To je razlog!

Kolone na štajerki PIC
Na cestah se je povečal promet iz smeri Hrvaške proti Avstriji. Daljši zastoji so na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke in na štajerski avtocesti pred mejnim prehodom Šentilj.

Na mejnih prehodih za vstop v državo so čakalne dobe, najdlje, več kot dve uri, se čaka v Sečovljah in na Dragonji, navaja prometnoinformacijski center.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg dva kilometra in pol, pri čemer je za Kranjsko Goro možen izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na štajerski avtocesti zastoj pred prehodom Šentilj proti Avstriji meri dva kilometra.

Popoldne se je kolona na koncu gorenjske avtoceste povečala za okoli 500 metrov in je zdaj dolga približno 3 kilometre. "Situacija je zmerna in ne predstavlja večjih težav. Zmeren je tudi promet iz smeri Ljubljana - Karavanke," sporočajo gorenjski policisti. Drugih posebnosti trenutno ni. Vozniki naj vzdržujejo prost reševalni pas, ostajajo naj v vozilih. 

Promet je zgoščen tudi na cesti Jelšane-Ilirska Bistrica, pred delovno zaporo pri Dolenjah pri Jelšanah, ter na hrvaški strani proti mejnim prehodom Sečovlje in Dragonja, smer Slovenija.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja, in sicer za vstop v državo več kot dve uri, pa tudi na prehodih Sočerga in Gruškovje (ena do dve uri) ter Starod, Jelšane, Slovenska vas, Obrežje in Zavrč (do eno uro).

Do 22. ure velja omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 ton.

Prometnoinformacijski center zastoje pričakuje tudi v naslednjih urah. Pri tem opozarja, da predvsem v vzhodni polovici Slovenije dežuje. Prav zato posebej poziva k vožnji s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. V primeru slabše vidljivosti svetuje prižig luči.

 

Fotografija je simbolična.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.