Slovenija
6296 ogledov

Kaos na cestah: Na teh mestih so nastali večkilometrski zastoji

zastoj, gneča, avto Profimedia
Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal večkilometrski zastoj. Zaradi varnosti ga občasno zapirajo. Več kilometrov dolg zastoj je nastal tudi v obratni smeri, od Avstrije proti Sloveniji. Gneča nastaja tudi proti Primorski. Na mejnem prehodu Obrežje vozniki za izstop in vstop v državo čakajo okoli uro.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji nastal enajstkilometrski zastoj, izvoz Jesenice vzhod, Lipce je možen samo za lokalni promet. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, na Prometno-informacijskem centru priporočajo izvoz Lesce.

Med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod proti Ljubljani je zastoj dolg kilometer in pol.

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg štiri kilometre. Zaradi varnosti predor občasno zapirajo.

Gneča tudi na cestah proti Primorski

Gneča je tudi na cestah proti Primorski. Na gorenjski avtocesti med Šentvidom in Kosezami zaradi varnosti občasno zapirajo predor Šentvid.

Zastoji so na ljubljanski zahodni obvoznici med Kosezami in Kozarjami, na ljubljanski južni obvoznici med Rudnikom in Kozarjami ter na na primorski avtocesti med Kozarjami in Brezovico proti Kopru.

Kot še poroča Prometno-informacijski center so zastoji tudi na cestah Lesce-Bled, Lucija-Strunjan, Šmarje-Koper, Šmarje-Dragonja, Ljubljana-Brezovica na Tržaški cesti.

Na mejnem prehodu Obrežje vozniki za vstop in izstop iz države čakajo približno uro.

Po napovedih Prometno-informacijskega centra gre veliko gostoto prometa pričakovati tudi v nedeljo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • vzev 14:39 19.avgust 2023.

    Slovenija bi morala vse ceste, do Hrvaških mejnih prehodov kategorizirati kot plačljive. Da bi vsaj mi imeli nekaj od Hrvaškega turizma. Ne pa da potem naši politiki še pomagajo Hrvatom. Vsaj 20 € na avto za eno smer (lahko pa ...prikaži več še krepko več). Potem pa naj hodijo preko Madžarske ali z letalom. Samo, da nimamo turistov na Slovenskih avtocestah, ki denar nosijo samo na Hrvaško.

  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 12:39 19.avgust 2023.

    Kak užitek je to,cel dan se matrat v avtu za malo plavanja in spanja v dragem letovišču.