Slovenija
30887 ogledov

Kaos pred parlamentom: Policija s solzivcem in vodnim topom

protest pred DZ
1/6
zurnal24.si
Na protestnem shodu proti uveljavitvi pogojev PCT v Ljubljani je prišlo do incidentov. Potem ko se je množica približala vhodu v parlament in je v poslopje priletelo nekaj pirotehnike, je policija ljudi pregnala s solzivcem. Ko so nekateri začeli vanjo metati pirotehniko, pa je aktivirala še vodni top. V policijo naj bi letele celo granitne kocke.

Čeprav so organizatorji pozivali k mirnemu shodu, je med protestom najprej nekdo od protestnikov vrgel steklenico proti enemu od policistov, ki je varoval shod, a ga k sreči zgrešil. Množica se je tudi približala vhodu v parlamentarno stavbo. Policija pa je še okrepila svojo prisotnost in zavarovala vhod.

Nekajkrat je prišlo do stopnjevanja napetosti, zbrani so skandirali nekatera navijaška gesla, v poslopje parlamenta so protestniki usmerili tudi nekaj pirotehnike, množico je preletaval policijski helikopter.

 

Objavil/a Denis Sustarsic dne Sreda, 15. september 2021

Nekaj po 20. uri je policija uporabila solzivec in udeleženci shoda so se bili primorani umakniti izpred parlamenta in so se razkropili po ljubljanskih ulicah. Pozneje pa se jih je nekaj vrnilo na ploščad pred parlamentom in proti policiji so začela leteti pirotehnična sredstva. Policija je aktivirala še vodni top, skupina udeležencev shoda pa je nanj in na policiste začela metati različne predmete, glede na pričevanje enega od udeležencev celo granitne kocke.

LJUBLJANA NOCOJ

Objavil/a Rob Er dne Sreda, 15. september 2021

Na protestu so bili sicer kritični do zahtevanih pogojev PCT za opravljanje in uporabo tako rekoč vseh dejavnosti. Kritični so bili do vlade in aktualnega sklica državnega zbora, ki da ne uživata več zaupanja ljudi, zato so jih med skandiranjem pozvali k odstopu. "Hočemo nazaj svoje življenje, hočemo svobodo," je bilo slišati na protestu.

protest pred DZ | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Epidemiološka slika v državi se sicer slabša. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v državi trenutno 11.238 aktivnih primerov okužbe. V bolnišnicah po podatkih vlade zdravijo 347 covidnih bolnikov, od tega 75 na intenzivni negi. Samo v torek je umrlo šest covidnih bolnikov.

 
Komentarjev 38
  • groffriedrich 00:18 17.september 2021.

    Uf,kakšna moč naše policije,pa celo z vodnim topom,ne morem verjet,Hojsovi plačanci so se lotili lastnega naroda.Vsi slovenci takoj nehat delat in plačevat davke,takoj.Pa naj si ti prašiči zaslužijo svoje plače z delom,ne z agresijo nad lastnim narodom.Me res zanima,če bodo ...prikaži več spravili vkup vsaj za par otroških vodnih pištol,ko so tako vestni in pridni.S R A M O T A brez primere!

  • jaka4 07:30 16.september 2021.

    Sramota za policijo, da se poslužuje takšnih ukrepov. Očitno plačancev ne smejo ujeti, da svinja ne bi bila jezna.

  • Naklonsky 07:28 16.september 2021.

    Drhal.