Slovenija
11 ogledov

Kaosa ni bilo in ne bo

Porabili so okoli 500 ton soli. V jeseniški bolnišnici gneče ni bilo.

Ker so na Agenciji RS za okolje napovedali, da bo šele danes zvečer začelo znova snežiti, količina padavin pa bo manjša kot zadnji konec tedna, težav na Gorenjskem danes in jutri ne pričakujejo.

Vreme je slabo, a ne drsi
Med koncem tedna je bilo 34 prometnih nesreč; osem ljudi se je poškodovalo lažje, en človek pa huje, je povedal Leon Keder, tiskovni predstavnik kranjske policije.

Tudi v Splošni bolnišnici (SB) Jesenice so potrdili, da zaradi sneženja niso imeli več dela s poškodovanci. “Danes imamo 54 primerov, kar je običajno za ponedeljek. Vreme je sicer slabo, ampak ne drsi,” je včeraj pojasnil Janez Pšenica, predstojnik kirurškega oddelka.

Težave le v Žirovnici
Na Gorenjskem je bilo na terenu 36 tovornih vozil in sedem drugih, ki so porabili 417 ton soli in 479 kubičnih metrov peska za posipanje, je sporočila Nina Rangus z Direkcije RS za ceste.

V Cestnem podjetju Kranj so dodali, da večjih težav ni bilo; nekaj so jih imeli le v Občini Žirovnica. “Ker se je v noči na ponedeljek pokvaril stroj za čiščenje pločnika, nam ni uspelo očistiti pločnika do 7. ure zjutraj in smo delom nadaljevali dopoldne z nadomestno mehanizacijo,” je povedala Nuša Jelenc, direktorica komunalnega podjetja Jeko-in. Dodala je, da so zimske službe na Jesenicah porabile 70 ton soli in 65 kubičnih metrov peska za posipanje.

Vršič je zaprt
Večina cest je normalmo prevoznih, le čez prelaz Korensko sedlo, Ljubelj in Jezersko so prevozne samo z verigami, cesta čez Vršič pa je zaradi nevarnosti snežnih plazov zaprta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.