Slovenija
25 ogledov

Kar 30 delfinov na obisku

Delfin Shutterstock
Društvo Morigenos. V nedeljo so naleteli na 30 delfinov, včeraj na osem.

Lepe januarske dni so v društvu Morigenos izkoristili za prvo terensko delo v novem letu. Po sredozemskih vranjekih, viharnikih in modroplavutih tunih so v nedeljo pozno popoldne nedaleč od Pirana tako srečali skupino tridesetih delfinov.

"Srečanje je bilo prav posebno, saj smo hitro prepoznali številne dobro znane plavuti. Bananko, Paolo in Lovrenc so bili prvi delfini, ki smo jih prepoznali. Kmalu zatem smo zagledali še druge 'stare prijatelje'. Tam so bili Daphne, Emanuela, Amanita, Foki, Kai, Deinon in Sergio, ki jih srečujemo vsako leto, pa tudi Hidro in Tarja, ki ju nismo videli že od leta 2008. Poleg starih znancev smo opazili nekaj novih plavuti. V skupini je bilo več mladičev, ki so bili še posebno razigrani. Razposajeno so 'surfali' pred našim premcem in skakali okoli čolna. Pri tem so se neprestano oglašali, njihove žvižge pa smo lahko slišali skozi dno čolna. Emanuelin mladič bo letos dopolnil tri leta, Daphnin dve leti, Tarja pa nam je predstavila svojega novega mladiča. Veseli smo, da so vsi mladiči videti zdravi, saj je to za populacijo zelo pomembno," so zapisali na svoji spletni strani v društvu Morigenos.

Tudi včeraj so se odpravili na teren in našli še eno skupino, v kateri je bilo osem odraslih delfinov. Ti so bili zaposleni z iskanjem plena in hranjenjem, zato jih družba predstavnikov Morigenosa ni prav posebno zanimala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.