Slovenija
45 ogledov

Kar dva medveda na Gorenjskem

"Napad, kot se je zgodil v Letenicah, je izjemno redek, saj ga v 17 letih dela n Žurnal24 main
Letenice, Pešnica. Gibanje medvedov bodo spremljali, odstrel za zdaj ni predviden.

“Pri sobotnem napadu na telici v Letenicah pri Golniku in ponedeljkovem srečanju z medvedom v naselju Pešnica pri Spodnji Besnici najverjetneje ne gre za istega medveda,” pove Miran Hafner, vodja odseka za gozdne živali in lovstvo pri kranjski območni enoti Zavoda za gozdove Slovenije. Med lokacijama sta namreč avtocesta in močno narasla Sava.

“Ne izključujemo možnosti, da gre v primeru Letenic za medveda, ki je bil v prejšnjih tednih opažen na območju Zgornjesavske doline. Razdalja za medveda sploh ni moteča, saj lahko v eni noči napravi več kot deset kilometrov,” razlaga Hafner. Odstrel za zdaj ni predviden, njuno gibanje pa bodo spremljali in se o nadaljnjih ukrepih odločali v dogovoru z ministrstvom.

Vplivalo tudi vreme
“Na približevanje in morda celo napad na živino so zagotovo vplivali vremenske razmere prejšnjega konca tedna in narasli hudourniki,” sklene Hafner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.