Slovenija
52 ogledov

Kar nekaj jih še čaka

Za 14 malčkov je prostora v novi enoti, vsaj še dvakrat toliko pa jih bo do konc Žurnal24 main
Vrtec. Odprli novo enoto. Še pred novim vpisom lista čakajočih že dolga.
Smo ena od najuspešnejših občin pri zagotavljanju zmogljivosti v vrtcih
Mateja Jerič, vodja oddelka za družbene dejavnosti na mestni občini

V novi enoti vrtca Ciciban, Palčica, ki so jo na Vrhovčevi ulici slavnostno odprli ta teden, je prostor našlo 14 malčkov, ki so jih starši vpisali v vrtec med šolskim letom. Kar nekaj pa je še takšnih, ki si prostora v vrtcu do konca tega šolskega leta ne morejo obetati.

Čaka še 70 vlog
Medtem ko v drugem javnem novomeškem vrtcu Pedenjped pravijo, da je čakalna lista za medletni vpis skorajda prazna, imajo v vrtcu Ciciban še pred novim vpisom, ki se začne 4. aprila, že kar dolg seznam. "V Palčico smo vključili vse, ki so na vrtec čakali od septembra do januarja. Tistih, ki so oddali vloge za medletni vpis od februarja do poletja, pa je še okoli 70. Verjetno so nekateri medtem že našli zasebno varstvo ali vrtec v drugih občinah, a tudi če številko prepolovimo, je otrok še za dobra dva oddelka," ugotavlja Irena Čampa, svetovalna delavka.

Jeseni v Podbrezniku
Prvega septembra nameravajo, kot napoveduje Mateja Jerič, vodja oddelka za družbene dejavnosti na mestni občini, v naselju Podbreznik odpreti dva nova oddelka vrtca Pedenjped. Ta bosta v za ta namen preurejenem delu stanovanjskega bloka, v prihodnje pa naj bi tam zgradili samostojni vrtec. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.