Slovenija
32 ogledov

Karantena še vedno sameva

Tako so lani na slavnostnem odprtju 1,6 milijona evrov vredne Karantene plesali Žurnal24 main
Kulturniki še vedno nimajo prostora v Karanteni. Prve selitve oktobra?

Skoraj eno leto bo od slavnostnega dne, ko so mariborski veljaki odprli vrata nekdanje kaznilnice na Pobreški cesti – tako imenovane Karantene. Prostori v stavbi, ki je namenjena za delovanje kulturnih društev in vadbi, pa še vedno samevajo. Na občini so maja pojasnili, da naj bi prostori zaživeli septembra, a se to ni zgodilo.

Zaradi Lenta ni bilo časa
"Glavni razlog za zakasnitev izvira iz poznega sprejetja rebalansa proračuna za letos, s katerim so zagotovljena letošnja obratovalna sredstva za Karanteno in sredstva za nabavo opreme. Vsebina pogodbe o predaji Karantene v upravljanje Narodnemu domu (ND) Maribor ter postopek razpisovanja in pozivov društvom sta bila pripravljena pred dopusti, zaradi zasedenosti ND z dejavnostmi ob Festivalu Lent pa se usklajevanje in definiranje izvedbenih in tehničnih podrobnosti nadaljuje po dopustih od konca avgusta," je sporočila Tatjana Štelcer iz Mestne občine Maribor (MOM).

Občina je iz proračuna za delovanje Karantene namenila 48 tisoč evrov. Društva, ki so se na razpis že prijavila, bi lahko prostore, kot so povedali na MOM, začela uporabljati oktobra, drugi interesenti, ki se bodo morali prijaviti na razpis ND Maribor, pa najverjetneje v novembru.

Še vedno pa ni znano, kolikšno najemnino bo treba plačati za uporabo prostorov. "Ne vemo še, ali bodo morala društva plačevati najemnino ali ne. Nekaj tistih, ki jim prostor tako ali tako pripada, bo najbrž v Karanteni brezplačno. Glede drugih pa se bomo dogovorili v nekaj dneh," je pojasnil Andrej Borko, pomočnik direktorja ND.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.