Slovenija
95389 ogledov

Karl Erjavec dobil klofuto

Karl Erjavec Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
Poslanec DeSUS Robert Polnar je danes izrazil zadržanost glede kandidature Karla Erjavca za predsednika DeSUS. Ocenjuje namreč, da krizne situacije v stranki ni mogoče reševati z načinom delovanja, ki je do nje pripeljal. Enotna poslanska podpora Erjavcu, s katero naj bi ta pogojeval svojo kandidaturo, je tako vprašljiva.

Polnar je v izjavi v DZ ocenil, da je tudi vodenje stranke do letošnjega januarja, ko je vajeti DeSUS prevzela zdaj že nekdanja predsednica Aleksandra Pivec, zelo pomembno prispevalo k temu, da je prišlo do krizne situacije v stranki.

Izrazil je bojazen, da je kriza eskalirala celo do te mere, da "ni več latentna, ampak je že akutna". To pa po njegovih besedah pomeni, da je že v takšni fazi, da je obstoj organizacije oz. stranke resno ogrožen. "Sem zelo zadržan in zelo skeptičen, ali je Erjavec pravi človek, da lahko to situacijo preseka," je Polnar še dejal.

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je sicer v torek pojasnil, da bodo prihodnji teden na pogovor o viziji prihodnosti stranke povabili vse tri evidentirane kandidate za predsednika stranke, ob Erjavcu torej še Srečka Felixa Kropeta in Dominika Šteinerja. Jurša si želi, da bi se poslanci poenotili v podpori enemu kandidatu, enotne podpore pa naj bi si želel tudi Erjavec, oziroma bi po neuradnih informacijah v primeru, da je ne bi dobil, to lahko vplivalo tudi na njegovo odločitev o morebitnem umiku kandidature.

Erjavec izjav za medije kljub pristanku na kandidaturo, h kateri so ga spodbudili v gorenjskem pokrajinskem odboru stranke, za zdaj ni dajal in tudi danes se na klic ni odzval.

Komentarjev 14
  • Janez_53 11:21 15.oktober 2020.

    Polnar včasih deluje precej čudaško, ampak glede Erjavca ima povsem prav! Čas je za ljudi brez nahrbtnikov! Upam, da se vam ne bo ponovila zgodba, podobna Pivčevi!

  • sandi76 10:05 15.oktober 2020.

    Če bo koritkar Erjavec prišel na čelo Desusa, pomeni to za stranko propad ! Stranka se je obdržala samo zaradi njegove odsotnosti.

  • leonardo 07:47 15.oktober 2020.

    Polnarju bi bil sprejemljiv samo en kandidat - Polnar!