Slovenija
22 ogledov

Karl, ne prehitevaj z odločitvami

Erjavec je prepričan, da je obtožni predlog zoper njega del širše zarote. (Foto: Žurnal24 main
Premier Pahor je na grožnje ministra Erjavca, da bo DeSUS zapustil koalicijo, če premier razreši Erjavca, odgovoril, naj ne prehiteva z odločitvami.

"Če jaz ne prehitevam z odločitvami, ni nobene potrebe, da z njimi prehiteva minister Erjavec," se je po seji vlade odzval premier Borut Pahor na včerajšnjo grožnjo DeSUS-a in ministra Karla Erjavca, da bo stranka izstopila iz koalicije, če bo Pahor zaradi obtožnega predloga v zadevi Patria ministra in predsednika DeSUS-a razrešil.

Tudi minister za visoko šolstvo in predsednik Zares Gregor Golobič je po seji vlade izjavil, da z izjavami o Erjavcu ne bo prehiteval, saj ta sploh še ni dobil obtožnega predloga.

Erjavec je bil včeraj v svojih izjavah zelo oster. Med drugim je glede obtožnega predloga v zadevi Patria izjavil: "Obtožni predlog ni zrasel na znanju tožilcev. Upam, da ni zrasel na vrhu tožilstva ali na vrhu koalicije."

Kasneje sta se premier in minister slišala in Pahor je Erjavcu razložil, naj ne prehiteva z odločitvami.

"Na koncu bom odločitev sprejel jaz, in to ne glede na posledice," dodaja Pahor.

Kot še pravi Pahor, lahko ta koalicija uspešno konča mandat le, če ima jasne cilje, ne pa da si s politično manipulacijo pomaga "preveslati mandat".


 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.