Slovenija
218 ogledov

Karner še vedno prodaja steroide in gradi sosesko

mihael karner Žurnal24 main
Medtem ko Zakonca Karner čakata na odločitev sodišč, Mihael Karner v Sloveniji išče nove poslovne priložnosti. Prav tako se vedno prodaja steroide.

Zakoncema Karner še vedno grozi izročitev ZDA. To lahko prepreči le Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu. Če bo Evropsko sodišče za človekove pravice odločilo v prid zakoncema bosta lahko odšla v Avstrijo, ne bosta pa mogla več potovati po Evropi, saj ju bodo Američani lahko takoj ko bi državo zapustila aretirali, je poročal Planet TV.

"Steroidov ni nikoli pošiljal v ZDA"

Mihael je za televizijo zatrdil tudi, da steroidov ni nikoli pošiljal v ZDA. Dejal je, da gre le za zaroto, ker je sodeloval pri registraciji steroidov na azijskih trgih.

Trgovine s steroidi ni opustil

Med tem pa Karner trgovine s steroidi ni opustil, V Sloveniji pa že išče nove poslovne priložnosti. Skupaj s sinom pokojnega poslovnega partnerja Danila Slivnika načrtuje gradnjo nove soseske na zemljišču nekdanje tovarne Tovil v Ljubljani.

Naj vas spomnimo

Zakonca Karner je avstrijska policija prijela v sodelovanju z ameriškimi in italijanskimi oblastmi. Na sumljivo dejavnost zakoncev so Avstrijo, kjer sta Karnerjeva živela, opozorile ZDA, ki zato tudi zahtevajo njuno izročitev.

Obtožnico je 3. marca 2010 izdalo okrožno sodišče v Massachusettsu, v njej pa zakoncema očitajo, da sta med letoma 2000 in 2008 prodala več sto tisoč odmerkov anabolikov. Na podlagi obtožnice je bil izdan tudi nalog za prijetje.

Izročitev ameriškim pravosodnim organom je že 11. januarja odobrilo deželno sodišče v Celovcu, na kar je obramba vložila pritožbo, a je višje sodišče v Gradcu sklep 6. marca potrdilo. Dokončno dovoljenje za izročitev je nato podalo še avstrijsko pravosodno ministrstvo. Obramba se je vmes pritožila še na vrhovno in ustavno sodišče, slednje pa je postopek izročitve začasno ustavilo, piše STA.

Komentarjev 6
  • sintesi 18:08 17.november 2012.

    ni problema za karnerja.....je preveč športnikom pomagal do uspehov tko da se nima kaj bat@sprehajalec-kar se pa tiče stricov se pa zelo motiš če misliš če misliš da je levo usmerjen, za JJ se je bil pripravljen skregat s ...prikaži več prijatelji, sploh pa čigav že je bil slivnik

  • dragec 13:39 16.november 2012.

    Pa človek nekaj mora delati, a ne!

  • feferon 10:44 16.november 2012.

    Pa naj še tu prepovejo zadevo in gotovo.