Slovenija
20 ogledov

Karoserijam zavrnili predlog za stečaj

delavci Daša Purgaj
Vodstvo mariborske družbe Karoserije je vložilo pomankljiv predlog za začetek stečajnega postopka. Vlagatelje pozvali, da predlog v 15 dneh dopolnijo. Zavrnili tudi predlog za prisilno poravnavo.

Po zavrženju zahteve za prisilno poravnavo sodišče ni uvedlo stečajnega postopka, saj za to nima podlage v zakonodaji, so pojasnili na mariborskem sodišču. Isti dan je sodišče prejelo predlog s strani dolžnika za začetek postopka stečaja, a ga je zaradi pomanjkljivosti zavrnilo. Dopolnijo ga lahko v 15 dneh.

Zaposleni z vložitvijo zahteve za stečaj danes še niso bili seznanjeni, kot je povedal prvi sindikalist v podjetju Dušan Mlakar in dodal, da gre z vlaganjem nepopolnih zahtev na sodišče očitno spet za zavlačevanje postopkov s strani lastnika. Postopek se bo tako znova zavlekel za nekaj tednov, delavci pa bodo tako še naprej brez sredstev za preživetje.

V družbi Karoserije, ki se ukvarja z avtomobilsko industrijo, s presledki stavkajo od 24. maja. Število zaposlenih se je medtem s prvotnih sto že razpolovilo. Delavcem podjetje po navedbah sindikalnih predstavnikov dolguje plačo za junij in julij, regrese za letni dopust in prispevke za zadnja tri leta ter jubilejne nagrade.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.