Slovenija
25 ogledov

Karoserije: delavci proti prisilni poravnavi

delavci Daša Purgaj
Karoserije. Delavci odločno proti prisilni poravnavi. Zbirajo dokumentacijo za stečaj podjetja. Na stisko bodo opozorili s protestnim shodom.

Delavci mariborskega podjetja Karoserije bodo v ponedeljek pred mariborsko občino izvedli protestni shod, s katerim želijo vodilne opozoriti na nevzdržen položaj v podjetju. S presledki namreč stavkajo že več kot dva meseca, direktor podjetja pa je namesto obljubljenega stečaja na sodišče prejšnji teden vložil predlog za prisilno poravnavo.

Z njo se delavci na čelu s sindikatom ne strinjajo, saj si po njihovem mnenju lastnik Franc Unuk tako "kupuje čas, da do konca izžame podjetje".

"Unuk se je prek enega od svojih podjetij prijavil kot največji upnik in ima tako glavno vlogo pri razdelitvi preostalega premoženja Karoserij," pravi Dušan Mlakar, sindikalni predstavnik v podjetju, ki se je danes sestal tudi z odvetnikom Bojanom Grubarjem.

Ta je delavcem povedal, da lahko stečaj podjetja skušajo doseči le s pomočjo državnega jamstvenega sklada, za kar si bodo slednji tudi prizadevali, čeprav so možnosti za uspeh majhne.

V primeru stečaja bi namreč hitreje prišli do poplačila svojih terjatev, hkrati pa bi vajeti v podjetju prevzel stečajni upravitelj in tako onemogočil nadaljnjo škodno ravnanje lastnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.