Slovenija
26 ogledov

Kartice diners spet v uporabi

Bančne kartice Boštjan Tacol
Z izpolnitvijo vseh potrebnih tehničnih zahtev in vnovično vzpostavitvijo mreže za delovanje kartice diners na prodajnih mestih je Erste Card v sodelovanju s svojimi partnerji omogočil vnovično uporabo storitev Diners Cluba.

Danes je Erste Card že začel pošiljati ponudbe za uporabo novih kartičnih storitev Diners Cluba in nove kartice diners dosedanjim uporabnikom po Sloveniji. Vnovična vzpostavitev mreže delovanja kartic pomeni tudi, da lahko uporabniki kartic diners, izdanih v katerikoli drugi državi, znova uporabljajo svoje kartice na dogovorjenih prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

"Z velikim veseljem obveščamo, da je v Sloveniji znova mogoča uporaba storitev Diners Cluba. Glede na zanimanje, ki smo ga zaznali v teh tednih, pričakujemo, da se bodo, poleg dosedanjih uporabnikov, za kartico diners odločili tudi številni tisti, ki je do zdaj niso imeli," je izjavil generalni direktor Erste Carda Mladen Mirko Tepuš.

Dopis bodo prejeli na dom

Dosedanji uporabniki kartice diners bodo v teh dneh na svoje naslove prejeli ponudbo za uporabo novih storitev Diners Cluba v sodelovanju z Erste Cardom, novim lastnikom franšize. Ponudba vsebuje spremni dopis, pristopno izjavo k Erste Cardu, dokument z informacijami o obročnem plačevanju, potrdilo o stanju dolga (če obstaja) po stari kartici na dan 22. 8. 2013 ter novo, še nedelujočo kartico diners. Takoj ko bodo stranke podpisane dokumente vrnile, lahko v nekaj delovnih dneh, predvidenih za aktiviranje, začnejo uporabljati svoje nove kartice. O aktivaciji bodo stranke obveščene bodisi po telefonu, z SMS-sporočilom ali po elektronski pošti. Starih kartic, ki jih je izdal prejšnji lastnik franšize, ni več mogoče uporabljati.

Poplačan tudi dolg

S kartico diners je v tem trenutku mogoče plačevati na več kot osem tisoč prodajnih mestih. 
Z današnjim dnem je bil izplačan tudi dolg družbe Diners Club Slovenija in DC Finance 2.355 trgovcem v skupni višini 17,2 milijona evrov. Izplačilo dolga je na osnovi predložene dokumentacije in po sporazumu prevzel Diners Club International ob podpori UniCredit Banke Slovenija in Hypo Alpe-Adria Banke. Erste Card je do danes sklenil sporazum s skupno 2.500 trgovci. Uporaba novih kartic diners je mogoča na več kot osem tisoč prodajnih mestih po vsej Sloveniji.