Slovenija
17 ogledov

Kartice zvestobe dokaz ugleda

Jaklič Dejan Mijović
Odziv. MOL znova v bran Jakliču, ki je prepričan, da bo svojo nedolžnost dokazal.

“Prepričani smo, da z imenovanjem Marka Jakliča za direktorja Lekarne Ljubljana (LL) nikakor nista porušena ugled in dobro delovanje javnega zavoda, o čemer med drugim govori tudi povečanje števila imetnikov kartice zvestobe v prejšnjem letu,” menijo na Mestni občini Ljubljana (MOL), potem ko je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) od mestnega sveta in sveta LL zahtevala oceno “škodljivih posledic te odločitve za ugled funkcije direktorja LL in javnega zavoda, ker ga vodi oseba, ki ji je bil odvzet magistrski naslov”.

"Ni običajna praksa PKP"

Pravijo, da je bilo že na seji mestnega sveta, ko je Jaklič dobil soglasje le z glasovi svetnikov liste Zorana Jankovića, znano, da mu je bil odvzet magistrski naslov. Na MOL dodajajo, da do zdaj “ni bilo zaznati, da bi se KPK podobno odzvala na nekatere druge primere, ko naj bi bili oškodovani ugledi javnih zavodov, in menimo, da tovrstni pozivi niso običajna praksa KPK”. Kateri so ti primeri, niso navedli.

Se pa Jaklič strinja z MOL, da je bil zaradi odvzetega magisterija “deležen številnih očitkov in obtožb pa tudi raznih zmerljivk, ki grobo posegajo v moje človeško dostojanstvo. Tej gonji se je očitno pridružila še KPK.” Ob tem ponavlja, da bo uporabil vsa pravna sredstva doma in v tujini, dokler ne bo dokazal svoje nedolžnosti.

Komentarjev 1
  • jureh 10:00 01.februar 2012.

    Kako je lahko kartica zvestobe merilo uspešnosti, če jo pa ponuja monopolist??? (tistih par privatnih lekarn v Ljubljani se ne da primerjati z velikanom kot je Lekarna Ljubljana)Nihče pa ne omenja kaznivih dejanj kot je ustanovite LL grosista ...prikaži več in nepravilnosti z galenskimi izdelki, izdelki iz Poljske... ki kažejo na neznanje direktorja!