Slovenija
1665 ogledov

Katastrofa: Zaradi detergenta za perilo poginile ribe

Pogin rib na Vrhniki
Ribe v potoku Vrtojbica so poginile.

V industrijski coni v Šempetru pri Gorici se je med 8. in 9. uro prevrnilo večje število palet detergenta za pranje perila, ki je skozi meteorne jaške odtekal v potok Vrtojbica in povzročil pogin rib. Gasilci iz Nove Gorice in Šempetra so z zamašitvijo jaškov preprečili nadaljnje onesnaženje, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šempeter so razlito snov posesali, sanirali industrijsko halo ter kontrolirali morebitno širjenje razlite tekočine po vodotoku, so sporočili z uprave.

Po poročanju Policijske uprave Nova Gorica pa policisti nadaljujejo ugotavljanje vseh okoliščin dogodka, v katerem je zaradi onesnaženja v potoku poginilo približno 80 kilogramov rib.

Poleg gasilcev in policistov so bile na kraju prisotne tudi inšpekcijske službe, policija pa je o dogodku obvestila tudi pristojne pravosodne organe v Novi Gorici, so še sporočili s policije.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 08:11 10.junij 2022.

    obstajajo detergenti ki naravi ne škodijo že cca 60 let ,seveda le ti so dragi da si jih ne moreš privoščiti ,žalostno je to da do dane se še ni nič storilo vezi čistil in podobno ,še vedno vse strupeno ...prikaži več in na koncu se še govori da smo sami ljudje krivi za to,ker le to uporabljamo?????