Slovenija
137 ogledov

Katera podjetja še zaposlujejo

Letos na kariernem sejmu potencialne nove kadre išče 50 delodajalcev iz vse Slov Žurnal24 main
Delodajalci. Eni ponujajo več, drugi manj.

V Krki bodo do konca leta zaposlili še sto ljudi, je povedal Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja v družbi. Število novih zaposlitev se bo tako do konca leta povzpelo na 300. Dular, ki smo ga včeraj ujeli na kariernem sejmu, ki se bo na Gospodarskem razstavišču končal danes, pojasnjuje, da trenutno iščejo predvsem farmacevte in kemike. “Da jih pritegnemo, jim običajno omogočimo izobraževanje, razne športne dejavnosti, pa tudi stimulativno plačilo,” pravi.

Na Revozovi stojnici smo izvedeli, da iščejo predvsem diplomirane inženirje strojništva in elektronike. “Prednost imajo tisti, ki tekoče govorijo francosko ali angleško, in kandidati, ki si želijo delati v tujini,” pravi Damjana Smrke Bohte, predstavnica Revoza.

Gradbinci zaposlujejo
Kljub trenutni krizi v gradbeništvu zaposlujejo tudi v SGP Tehnik. “Prostih imamo šest delovnih mest, med drugim iščemo voznika, komercialista, samostojnega informatika in samostojnega kadrovnika,” pove kadrovnica Tanja Kuhar. Pojasni, da vloge, ki jih kandidati pošljejo, pa niso izbrani, shranijo in jih pozneje, ko se pojavi potreba po delovni sili, znova pregledajo.

Za McDonald's, tudi njihove kadrovnike smo srečali včeraj na sejmu, pa formalna izobrazba ni na prvem mestu. “Pomembnejše je, da so se kandidati pripravljeni učiti in imajo željo po napredovanju,” pojasni Petra Erbida iz McDonald'sa.

MINI ANKETA

Ste na sejmu morda našli novo službo?

Lena Balantič, 26 let, absolventka
Iščem zaposlitvene možnosti v marketingu, vendar jih še nisem našla, obenem pa zbiram informacije.

Cecilija Vrbnjak, 30 let, ekonomska tehnica
Obiskala sem spodbudno predavanje o možnosti zaposlitve, ki me je dodatno motiviralo, in zbiram informacije, ki jih dobim.

Andrej Trontelj, 34 let, agronom
Tu sem zgolj zaradi informacij, nameravam pa se udeležiti tudi predavanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.