Slovenija
1002 ogledov

Kateri so najboljši slovenski kampi

kampiranje Profimedias
Slovenci imamo številne čudovite kampe tako ob termah, rekah in morju. Zakaj ne bi izkoristili vročih poletnih dni, da bi kakšnega obiskali.

Slovenci imamo številne čudovite kampe, ki vabijo k nam tudi turiste iz ostalih evropskih držav. Najboljša slovenska kampa sta bila po zadnjem lanskem izboru Naj kamp Adria kampa Terme Čatež v Čatežu in Kolpa v Vinici.  Skupno so pri lanskem glasovanju zbrali več kot 41 tisoč glasov, do septembra pa lahko na strani avtokampi.si za letošnji naj kamp glasujete tudi vi. 

Terme Čatež že štiri leta na vrhu 

V kategoriji večjih slovenskih kampov je prvo mesto že četrto leto zapored zasedel kamp Terme Čatež. Kamp je znan po svoji lepi urejenosti, letos pa je v njegovi indijanski vasici zaživelo lokostrelsko strelišče, kjer pri učenju lokostrelstva pomagajo profesionalni inštruktorji. V kampu je poleg kampiranja na parcelah možno najeti tudi indijanske šotora, plavajoče gusarske hišice in kavbojski voz. Predvsem najmlajše navdušuje termalni del z bazeni in tobogani.

Na portalu avtokampi.si so ga označili za enega najdražjih slovenskih kampov. Nočitev odrasle osebe je v poletni sezoni 21,50 evra, za prostor ob jezeru pa 24,30 evra na dan. Za otroke maljše od pet let je bivanje brezplačno, otroci maljši od 12 let pa imajo 50-odstotni popust.  

Znani po številnih prireditvah 

V kategoriji manjših kampov v Sloveniji pa je največje število glasov že drugo leto zapored prejel kamp Kolpa iz Vinice. Kamp se nahaja ob topli in čisti reki Kolpi, sanitarije, notranje in zunanje tuše ter pomivalnico pa so nedavno popolnoma prenovili. Cena kampiranja v sezoni je za odraslo osebo osem evrov, za otroke maljše od sedmih let je priživljanje takšnih počitnic brezplačno. Za otroke od sedmega do 14-ega leta je cena 6,5 evra na noč. Kamp je znan tudi po številnih prireditvah, kot so denimo zbor motoristov, ljubiteljev vozil VW ter občasni koncerti.

Največ obiskovalcev letos pričakujejo konec julija, saj bo Vinica v okviru festivala Schengenfest med drugim gostila tudi skupini Rudimental in Guano Apes. Da bi se obiskovalci Schengenfesta letos po dolgih nočeh zbujali v senci, so v festival vključili tudi kamp Kolpo in Katro, kjer bo v okviru festivala mogoče kampirati od ponedeljka 27. julija do 3. avgusta.  

Iz ožjega izbora 

Drugo mesto v kategoriji večjih kampov je pripadalo kampu Adria iz Ankarana, tretji je bil Kamp Šobec iz Lesc. Sledita kamp Nadiža v Kobaridu in kamp Terme 3000 v Moravskih Toplicah.

Med manjšimi kampi je drugo mesto zasedel kamp Dolenjske Toplice, drugo mesto kamp Korota ob Soči, četrto mesto kamp Koren v Kobaridu, peto mesto pa kamp Trenta ob Soči. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.