Slovenija
47 ogledov

Katoliški kadri so znani, kritike tudi

Andrej Naglič pozdravlja komentar Maksa Tajnikarja, ki pravi, da nima zadržkov g Žurnal24 main
Fakulteta. Maks Tajnikar o konkurenci.

Katoliški inštitut, pod okriljem katerega bo jeseni delo začela katoliška fakulteta za poslovne vede, ima predmetnik in profesorski zbor s senatom. Med uglednejšimi imeni so Lea Bregar, Lovro Šturm, Verica Trstenjak, Gregor Virant, Žan Jan Oplotnik in drugi.

Kadrovska kritika

Redni profesor ekonomske fakultete v Ljubljani Maks Tajnikar pravi: “Pozdravljam konkurenco, a če sodim po izboru profesorjev, ugotavljam, da bo to opozicijska fakulteta. To pa ni dobro in je v nasprotju z vsemi svetovnimi trendi. Nič ne bi bilo narobe, če bi katoliška fakulteta temeljila na tujih profesorjih in si počasi izoblikovala svoj lasten kakovostni nabor profesorjev. Ker sem član mednarodnega akreditacijskega sveta za fakultete, dobro vem, da so katoliške fakultete v svetu priznane in kakovostne. Želel bi si, da bi bila tudi ta v Ljubljani.”

Naglič: To je prvi korak
Andrej Naglič, pri Katoliškem inštitutu odgovoren za projekt fakultete, odgovarja: “Zakonodaja določa število rednih profesorjev in tukaj ne moremo nič. Bomo pa zelo sodelovali z vsemi katoliškimi fakultetami po svetu, in to bo bogastvo tega študija. Prav tako bo študij zelo tržno usmerjen in ne bo sam sebi namen. Povezani smo namreč z industrijskimi vejami in bomo konkurenčni ter mednarodno primerljivi.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.