Slovenija
42 ogledov

Kava, ki vas prepozna

Philipsov kavomat prebere vaš prstni odtis (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Avtomat na prstni odtis. Kuhanje kave postaja intuitivno. Cena še visoka.

 

 

Saeco xelsis
Posebnost.
Prek prstnega odtisa prepozna do šest uporabnikov. Vsak lahko izbira devet napitkov z osebnimi preferencami.

Uvoznik in cena.
Royal Philips Electronics, 1.500 €

DeLonghi primadona
Posebnost.
Aparat z inteligentno logiko skuha kavo s pritiskom na en gumb. Samodejno čiščenje in grelna plošča za skodelice na vrhu aparata.

Uvoznik in cena. Merkur, 1.800 €

 

Xelsis je trenutno najbolj dovršen kavni aparat na tržišču. Ima namreč inovativno tehnologijo prepoznavanja prstnih odtisov oziroma si zapomni do šest uporabnikov in devet najljubših kavnih napitkov vsakega posameznika.

 

Popolna personalizacija
Xelsis si zapomni vse – od arome in moči kave do količine mlečne pene. Zapomni si do šest različnih profilov, za vsakega uporabnika pa do devet najljubših napitkov z osebnimi preferencami. Razvili so ga pri podjetju Saeco, ki je vodilni italijanski izdelovalec aparatov za espresso. Slaba stran aparata je predvsem cena, ki za zdaj znaša 1.500 evrov, s prihodom konkurence se bo postopoma zniževala.

Saeco ustvarja od leta 1981
Čeprav je podjetje Saeco širši javnosti manj znano, pa danes vključuje 1.950 zaposlenih in tri tovarne, na leto pa sestavi 1,5 milijona kavnih aparatov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.