Slovenija
16 ogledov

Kava pri Mateju dvakrat dražja kot pri Bajuku

Žurnal24 main
Pregled stroškov prehrane po ministrstvih in policijskih upravah razkriva presenetljivo nizke cene, a le za zaposlene.

Malice na ministrstvu za finance, prometnem in gospodarskem ministrstvu, statističnem uradu in v prostorih vlade stanejo natanko 3,30 evra. Občutno subvencionirani boni za študentsko prehrano v Ljubljani so le malce dražji. Kava na omenjenih ministrstvih in državnih ustanovah stane 0,33 evra, če želite še mleko, pa pet centov več. Kot so nam pojasnili iz urada vlade, te institucije s prehrano oskrbuje Javni gospodarski zavod Brdo Protokolarne storitve RS, cene pa sprejema upravni odbor, deloma pa ga potrdi še vlada.

Draga policijska kava
Ministrstvo za notranje zadeve se je problema prehrane lotilo kar samo, saj oskrbuje poleg akademije v Tacnu in menze na Kotnikovi v Ljubljani tudi šest policijskih uprav. Malice stanejo od slabih dveh evrov do skoraj štirih evrov. Zanimivo je, da stane kava za policista skoraj dvakrat več kot za politika. Policist, ki želi s kavo ostati buden, odšteje zanjo 63 centov, če želi še smetano, pa kar 75 centov.

Le na ministrstvih, kjer za prehrano skrbi JGZ Brdo, dobite dve kavi za ceno ene na notranjem ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.