Slovenija
91 ogledov

Kavalir prihaja tudi v Piran

Kavalir Saša Despot
V ponedeljek začne tudi ob morju voziti okolju prijazno vozilo; prevoz bo brezplačen, tako kot v Ljubljani.

V ponedeljka bo v Piranu začelo voziti okolju prijazno vozilo, ki so ga poimenovali Maestro. “To bo razveselilo predvsem starejše someščane pa tudi vse druge, ker bodo z njim poti in ogledi veliko lažji,” ocenjujejo na piranski občini.

Novost v javnem prometu bodo preizkušali do konca oktobra, od začetka aprila prihodnje leto pa naj bi bila predvidoma uvedena kot trajni ukrep. Maestro bo po piranskih ulicah vozil vsak dan od 9. do 18. ure, naročiti pa ga bo mogoče na telefonsko številko 031 288 574.

Dve do okolja prijazni vozili, znani pod imenom kavalir, vozita brezplačno tudi po središču prestolnice. Prvi je začel voziti leta 2008, od leta 2009 pa po Ljubljani vozita dva. “Ljudje so res zadovoljni, še nikoli nisem doživel nič negativnega, pa vozim od začetka. Starejše običajno zapeljemo od tržnice do avtobusnega postajališča pri pošti, turiste pa vozimo od garažne hiše po pešconi v centru, jim malo razkažemo mesto,” razlaga šofer Igor Kvrzič. Hkrati se lahko pelje do pet potnikov, vozi pa povsem po željah 
potnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.