Slovenija
12 ogledov

Kavčič reže Kresalovo

kongres, LDS, katarina kresal, blaž kavčič Žurnal24 main
Blaž Kavčič se bo na seji sveta stranke LDS zavzel za razrešitev Katarine Kresal z mesta predsednice stranke.

Nekdanja notranja ministrica Katarina Kresal je ob nepreklicnem odstopu s te funkcije napovedala, da bo preverila, ali ima še podporo v svoji stranki LDS.

V sredo se bo po napovedih sestal svet LDS, na katerega se bo Kresalova obrnila za zaupnico. V preteklih dneh je bilo kar nekaj napovedi, da Kresalova še naprej uživa dovolj veliko podporo.

Zdaj pa je Blaž Kavčič, predsednik državnega sveta, v izjavi za STA dejal, da se bo na seji zavzel za razrešitev Kresalove s čela stranke. Kresalova je Kavčiča sicer konec maja premagala v tekmi za predsedniško mesto LDS.

Kavčič je prepričan, da zadnji dogodki javnosti dajejo občutek o "zlitosti LDS z vplivom elit v Sloveniji". Sedanje stanje je slabo za LDS, poudarja, saj katerakoli stranka, ki ima "take utemeljene očitke na ramenih vodstva, težko deluje". Po njegovih ocenah je namreč le vprašanje časa, kdaj bo prišlo do večjih težav, saj "ne gre za izoliran eksces, temveč za vzorec predstav vladajoče elite o samopostrežbi z davkoplačevalskim denarjem".

Glasovanje o zaupnici in ne nezaupnici

Predsednik sveta LDS Anton Anderlič v sredo pričakuje odgovore, pojasnila in argumente Kresalove, nakar bodo odločali o zaupnici. Trenutno pa ni razloga, da bi govorili o nezaupnici, je ocenil Anderlič, ki v tem trenutku ne vidi razlogov za to, da bi Kresalovo razrešili z mesta predsednice LDS ali da bi morala odstopiti.

Sestala se je s Pahorjem

Kresalova se je danes sicer sestala s premierjem Borutom Pahorjem. Razpravljala naj bi o kandidatih za pet izpraznjenih ministrskih mest. Pogovarjala sta se tudi o nadaljnjih korakih vlade in koalicije, med drugim o rebalansu proračuna in o paketu interventnih ukrepov, pa tudi o predlogu za novega predsednika DZ.

Kot sta poročali TV Slovenija in Pop TV, naj bi se SDS in LDS dogovorili, da bo kandidat za novega predsednika državnega zbora LDS-ov Ljubo Germič. Mesto Kresalove naj bi začasno prevzel minister za promet Patrick Vlačič. Vsa imena ministrskih kandidatov pa naj bi bila znana do petka.


 

Komentarjev 3
  • Nota Lovesong 10:53 23.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!COMMUNISM(Slowenien/Slovenia) IN EASTERN EUROPE TODAY(2011) !!! http://sloveniatoday.blogspot.com or http://easterneuropetoday.wordpress.com/

  • 1111 21:19 22.avgust 2011.

    še dobro, da je bil do sedaj LDS sploh omenjen...ob volitvah se ne bo več vedlo za liberalce...pa ne samo za njih, tudi Zares bo zbrisan...

  • nergač 18:19 22.avgust 2011.

    ne vem, zakaj me ljudje ne marajo: sem lepa, mlada in uspešna. Predvsem to! Znam se tudi lepo smehljati, ne vem, kaj še hočejo, zakaj mi podtikajo polena na vsakem koraku? Ah ti ljudje, vedno so nevoščljivi, če je kdo ...prikaži več uspešen. -Halo, Pogačar, a prideš nocoj na Zemono? Pridi, tam bomo vsi, gremo na golf, potem pa pridemo na jastoga...