Slovenija
39 ogledov

Kavčič s široko podporo v stranki

Kavčič je o odločitvi za kandidaturo premišljeval dalj časa. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Predsednik državnega sveta Blaž Kavčič je potrdil, da resno razmišlja o kandidaturi za predsednika LDS, saj ga je za kandidata po njegovih ocenah predlagal širok krog članov stranke.

"Nisem se še odločil. Jutri ob 12. uri bom podal izjavo, v kateri bom povedal, ali bom kandidiral za mesto predsednika LDS ali ne,"  je za Žurnal24 povedal Blaž Kavčič, ki še sporoča, da bo v primeru kandidature do kongresa stranke komuniciral predvsem preko strankarskih krogov.

Med predlogi za kandidaturo za predsednika LDS so po informacijah STA iz virov blizu vodstva stranke nekateri vidnejši obrazi v LDS, med drugim vodja poslanske skupine Borut Sajovic, evropski poslanec Jelko Kacin in poslanec Tone Anderlič.

Katarina Kresal je kot četrta predsednica LDS krmilo stranke prevzela 30. junija 2007. Izmed 322 delegatov, prisotnih na takratnem kongresu v Žalcu, jo je podprlo 287 delegatov.

Največkrat predlagana pa je sedanja predsednica stranke Katarina Kresal, ki ima tako kot vsi drugi predlagani kandidati rok za oddajo soglasja h kandidaturi do polnoči v petek.

Nihče od predlaganih sicer še ni podal soglasja h kandidaturi, vendar v LDS pričakujejo, da bo sedanja predsednica vnovič kandidirala.

O kandidaturi se bo odločil tekom petkovega dopoldneva
Da bi se za vodenje LDS poleg Kresalove potegoval tudi Kavčič, je po njegovih ocenah glede na kontakte s člani predlagal kar širok krog članov stranke, kar je tudi razlog, da o kandidaturi zelo resno razmišlja.

Sicer pa ni seznanjen s tem, koliko predlogov za njegovo kandidaturo je dejansko prispelo. Ali se bo podal v kandidaturo za predsednika LDS, se bo odločil tekom petkovega dopoldneva, je pojasnil.

Na vprašanje, ali je torej na čelu LDS potreben nov obraz in kaj bi ga prepričalo v kandidaturo, Kavčič odgovarja, da je prav to element njegovega razmišljanja. Več bo pojasnil po svoji odločitvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.