Slovenija
7 ogledov

Kazen lastniku namesto kršitelju

Organizatorji akcije Očistimo Slovenijo bodo v torek ministru Žarniću podarili r Žurnal24 main
Zapuščeni avtomobili. Ko jih policija najde, morajo lastniki poskrbeti za stroške odvoza iz narave.

“Področje sankcioniranja in iskanja povzročiteljev nedovoljenega odlaganja odpadkov je pri nas zakonsko neprimerno rešeno,” meni tiskovna predstavnica akcije Očistimo Slovenijo Polonca Štritof.

Potem ko smo pred dnevi poročali, da policija nima podatkov o tem, koliko zapuščenih vozil je bilo najdenih pri čiščenju in koliko storilcev so kaznovali, je Štritofova svoje prepričanje podkrepila s prijateljevo izkušnjo.

Ko so temu ukradli avto, je zadevo prijavil policiji. Možje v modrem so avto, “razžagan in oskubljen do nerazpoznavnosti”, našli v gozdu med Brnikom in Kranjem. “Ob prihodu na prizorišče je moral prijatelj podpisati izjavo o prevzemu vozila, kar je v praksi pomenilo, da je bil dolžan tudi poskrbeti, da se vozilo odstrani, ter plačati stroške odvoza in odlaganja,” je dejala sogovornica, ki se ji zdi nesprejemljivo, da je bil tako namesto kršitelja kaznovan lastnik jeklenega konjička.

“Prevzem vozila lastnik potrdi s podpisom potrdila o prevzemu in vozilo odpelje. Če je to nevozno, stroške avtovleke nosi lastnik sam,” pa so skopo odgovorili na policiji.

Danes predaja registra
Organizatorji akcije Očistimo Slovenijo bodo danes okoljskemu ministru Roku Žarniću predali register divjih odlagališč, ki je nastal v sklopu akcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.