Slovenija
59 ogledov

Kazenska ovadba zoper Škoberneta

Sodnik Milko Škoberne (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Predsednica višjega sodišča v Celju, Zinka Strašek, je na podlagi ugotovitev v zvezi z eno zadevo na pristojno državno tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper Milka Škoberneta, ki je trenutno v suspenzu.

Službeni nadzor nad delom okrožnega sodnika svetnika Milka Škoberneta, ki je trenutno v suspenzu, je zaključen.

Pri obsežnem pregledu je bilo pregledanih 112 rešenih zadev, 105 še nerešenih ter 8 kazenskih zadev, dodeljenih v delo pregledanemu okrožnemu sodniku. Skupno je bilo torej pregledanih 225 zadev, ki so bile dodeljene v delo Škobernetu.

Nadzor je obsegel vse sodnikove nerešene kazenske zadeve in kazenske zadeve, ki jih je tričlanski izvenobravnavni senat obravnaval 28. januarja 2011,  vse rešene kazenske zadeve v letih 2008, 2009 in 2010 ter vse rešene kazenske zadeve, ki jih obravnava tričlanski izvenobravnavni senat, v katerih je bil pripor odpravljen v letu 2010. Opravili so ga trije sodniki oddelka za kazensko sodstvo višjega sodišča v Celju.

Ena kazenska ovadba
Predsednica višjega sodišča v Celju, Zinka Strašek, je na podlagi ugotovitev v zvezi z eno zadevo na pristojno državno tožilstvo podala kazensko ovadbo. V zvezi z nekaterimi morebitnimi kršitvami je predlagala uvedbo disciplinskega postopka ter podala predlog za ponovno izdelavo ocene sodniške službe, so sporočili z višjega sodišča v Celju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.