Slovenija
25 ogledov

Kazenski ovadbi v preučevanju

Turnškov odstop so zahtevali tudi mali delničarji. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Med ovadenimi v Pivovarni Laško ni direktorja pivovarne Dušana Zorka in Antona Turnška, ki je v sredo podal odstopno izjavo z mesta predsednika nadzornega sveta.

Po neuradnih informacijah gre za ovadbe, povezane s preiskavo poslov financiranja lastninjenja Pivovarne Laško v času, ko jo je vodil Boško Šrot. Po pisanju današnjega Dela so kriminalisti v preteklih dneh preiskavo končali, policija pa naj bi vložila kazenske ovadbe proti štirim fizičnim in več pravnim osebam zaradi suma zlorabe položaja pri poslih, povezanih z lastninjenjem Pivovarne Laško.

Po neuradnih informacijah časnika Finance je ovaden nekdanji direktor Pivovarne Laško Boško Šrot, ovadene pravne osebe pa so Center Naložbe, Infond Holding in Pivovarna Laško. V pivovarni ovadbe niso želeli komentirati. Stečajni upravitelj Infond Holdinga Marko Zaman je povedal, da ni seznanjen s tem, da bi bil Infond Holding ovaden.

Na Vrhovnem državnem tožilstvu so navedli, da je skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala v zvezi s Pivovarno Laško 31. marca prejela dve kazenski ovadbi. Ena kazenska ovadba je bila podana zoper šest fizičnih oseb in eno pravno osebo, druga kazensko ovadba pa je bila podana zoper štiri fizične osebe in tri pravne osebe. Obe ovadbi sta v preučevanju pri pristojnem državnem tožilcu, so še navedli v skupini državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala.

Z Generalne policijske uprave so sporočili, da v tem primeru predkazenski postopek še ni zaključen, zato več informacij ne morejo posredovati. Hkrati so opozorili, da je policija v zvezi s Pivovarno Laško decembra lani že podala eno kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.