Slovenija
3858 ogledov

Kazenska ovadbo zoper inšpektorico, ki očitke zavrača

Andrejka Grlić Saša Despot
Glavno tržno inšpektorico Andrejko Grlić, ki se že leta sooča z očitki spornega ali celo nezakonitega ravnanja, je doletela kazenska ovadba.

Glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić s kazensko ovadbo, ki naj bi bila vložena proti njej, uradno ni seznanjena, zanjo je izvedela iz medijev. "Omenjeno ovadbo štejem kot enega izmed mnogih napadov name, ki se vlečejo že vse od mojega imenovanja v letu 2006," je sporočila. "Vse očitke ostro zavračam kot neutemeljene in šikanozne," je zapisala.

V vsakem kolektivu, kjer je večje število zaposlenih, prihaja do različnih situacij, tudi do konfliktnih, je nadaljevala Grlićeva. Izjema ni niti Tržni inšpektorat RS, še posebej ker gre za kolektiv, ki zaposluje okrog 125 ljudi na območju celotne države.

"Nezadovoljni delavci vedno iščejo tuje napake"

"Vsi delavci nikoli niso enako uspešni pri svojem delu, prav tako nimajo enakega odnosa do dela, do strank, do sodelavcev, do vodstva. Nezadovoljni delavci vedno iščejo tuje napake, svojih se ne zavedajo ali pa jih enostavno ne želijo videti," je menila glavna tržna inšpektorica.

Na inšpektoratu sicer vidi večino takšnih delavcev, ki jim je mar za kolektiv, ki se veselijo vsake pohvale ter z veseljem in zavzeto opravljajo delo. "In ravno ti delavci mi dajejo moč, da vodim Tržni inšpektorat RS, da sem ponosna na delo, ki ga opravljam, in rezultate, ki jih lahko kot Tržni inšpektorat RS pokažemo," je zapisala.

Grlićeva je zagotovila, da je vedno pripravljena na komunikacijo z zaposlenimi. A je hkrati kot predstojnica odgovorna za zakonitost, kakovost in učinkovitost dela inšpekcije, to "pa včasih pomeni, da je potrebno sprejemati tudi odločitve, ki niso všečne, so pa v skladu z zakoni in pooblastili, ki jih imam kot glavna tržna inšpektorica".

"Ne bom ... dopustila, da me osebne ambicije, maščevanja in nezadovoljstva posameznikov, ki sem jim priča že od nastopa mandata 2006 in se pojavljajo ob vsakokratni menjavi vlad, ministrov, ovirajo pri delu," je še poudarila.

Zagotovila je sicer, da delo na tržnem inšpektoratu poteka nemoteno in v skladu z zastavljenimi cilji. Pričakuje pa še, da bodo pristojni organi v okviru uradnih postopkov čim prej preverili očitke, ki se pojavljajo v medijih.

Ovadili tudi gospodarskega ministra

Anonimni ovaditelj je proti Grlićevi vložil ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje. Po informacijah Televizije Slovenija za njo stojijo tržni inšpektorji. Ti so zaradi neukrepanja ovadili tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška.

Očitki letijo na vmešavanje v postopke inšpektorjev, ustavljanje postopkov ali preprečevanje njihovega izvajanja, vse s ciljem, da da so nekateri imeli od tega koristi.

Na gospodarskem ministrstvu so za TV Slovenija navedli, da se očitki doslej niso potrdili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
 • Avatar Leon
  Leon 14:45 13.februar 2020.

  Zakon o inšpekcijskem nadzoru govori samo o pooblastilih in kaznih zoper fizične in pravne osebe . Nič ne govori ,da ne smejo ukrepati ........https://www.ip-rs.si/zakonodaja/zakon-o-inspekcijskem-nadzoru/

 • munja 10:18 13.februar 2020.

  ... že leta domnevnega spornega vodenja glavne inšpektorice.. ja, kje ste bili pa dosedaj z ovadbo? Koliko škode je že lahko naredila, pa se več let ni nič ukrepalo!!!

 • maresem 10:12 13.februar 2020.

  Pa da zdaj vidimo končni epilog... mafija proti mafiji.