Slovenija
24 ogledov

Kazensko ovadili Mira Senico

Miro Senica Saša Despot
Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada so kazensko ovadili odvetnika Mira Senico, ker naj bi od Vegrada neupravičeno prejel 1,3 milijona evrov, ki so jih prikazali kot plačilo direktorici kmetije Bužekijan.

Kot poroča informativna oddaja 24ur, so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) kazensko ovadili Mira Senico, ker naj bi od Vegrada prek vrste transakcij prejel kar 1,3 milijona evrov. Preiskovalci so zdaj prepričani, da so njihovi sumi, da je šlo za fiktivno svetovanje, utemeljeni. Poleg Senice naj bi NPU, še poroča 24ur, ovadili tudi Hildo Tovšak, Blanko Muster, odvetnikovo hčerko Marušo Senica in tajnico Olgo Zaviršek. Slednji se bosta morali zagovarjati zaradi pranja denarja, saj sta obe izvrševali finančne transakcije po navodilih Senice.

Pri Senici so se preiskovalci oglasili že aprila, kjer so začeli z izvajanjem 16 hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb, kjer "so iskali poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku."  Iskali so dokaze o spornem milijonskem nakazilu oziroma domnevni proviziji, ki naj bi jo Vegrad plačal pri nakupu podjetja Delamaris za dobrih 13 milijonov evrov.

Odvetnik očtike zanika

Direktorica Vegrada Hilda Tovšak je namreč leta 2007 sklenila pogodbo o svetovanju pri nakupu delnic z družbo Bužekijan, ki jo je zastopala Musterjeva. Šlo naj bi za fiktivno storitev, ki ni bila opravljena, denar pa naj bi bil namenjen Senici. Musterjeva naj bi izdala, da je bil Vegradu izdan lažni račun za 1,35 milijona evrov. Terjatev naj bi nato odkupila Factor banka, družba Bužekijan pa je denar kot posojilo nakazala Zavirškovi, ta pa naprej Maruši Senica na osebni račun. Odvetnikova hči je nato plačala kupnino za hišo v Portorožu, ki jo je Miro Senica zastavil, da je dobil 10-milijonski kredit pri Hypo banki, so še poročali na 24ur.

Kot so še povedali v omenjeni oddaji, je Senica ob današnji odvadbi povedal, da ni "nič narobe, da so vse delali zakonito in po načelih, ter da je kakršenkoli sum neutemeljen."

Komentarjev 15
  • Oxxo 11:46 13.julij 2013.

    Berem vse komentarje - a samo tebi dajem minuse :-)))

  • JANEZON 10:22 13.julij 2013.

    Vse je zakonito in delano po načelih!Zaradi teh načel je država v dreku in zaradi takšnih odvetnikov tufi,prašič grdi.Ptička je začivkala in klobčič se je začel odmotavati, lopovi.Ćimprej na gas, dokler je še čas, pa ven iz ...prikaži več države............A v bivši jugi so takšne polovili in jih naslednje jutro ni bilo nikjer!Tudi sodnih procesov ne...............

  • vladek 06:56 13.julij 2013.

    Ma kakšne vile,kakšne ta prave stvari.Treba prave sodnike na prava mesta,a ne bivše potkupljive udbovce.Tukaj je problem