Slovenija
4429 ogledov

Kazensko ovadili trojico: Izčrpavali podjetje, ga poslali v stečaj, premoženje pa prenesli ...

denar, euro, bankovci Žurnal24 main
Novomeški kriminalisti so kazensko ovadili trojico zaradi povzročitve stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem

Med kriminalistično preiskavo so novomeški policisti ugotovili, da je 52-letni moški, kot odgovorna oseba družbe iz Bele krajine, v dogovoru z 41-letnim moškim v letu 2010 ustanovil novo družbo, ki je opravljala enako dejavnost, in sicer cestni tovorni promet, in poslovanje prve družbe postopoma prenašal na novo družbo. Na ta način je slabšal premoženjsko stanje družbe, ki ob številnih dolgovih v drugi polovici leta 2011 ni imela več prilivov. Z namenom, da  dolgovi ne bi bili poplačani, pa je izčrpano podjetje prodal 29-letnemu moškemu iz Ljubljane z namenom, da ta s poslovanjem ne bo nadaljeval.

Upniki gospodarske družbe z območja Bele krajine pa so bili na ta račun oškodovani za vsaj 1.082.587,78 evra, ki so ga priglasili v postopku stečaja nad premoženjem izbrisane družbe.

Policija je kazensko ovadbo podala zoper 52-letnega in 41-letnega osumljenca iz  Bele krajine,  29-letnega osumljenca z območja Ljubljane in gospodarsko družbo iz Metlike.

"Čisti poslovni izid nove družbe, od ustanovitve dalje, predstavlja protipravno premoženjsko korist, saj bi morala navedeni dobiček prejeti prva družba, s čimer bi vsaj delno poplačala svoje upnike," je v sporočilu za javnost navedla predstavnica Alenka Drenik in dodala, da so policisti Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novem mestu podali pobudo za začasno zavarovanje zahtevka za odvzem premoženjske koristi, ki ji je sodišče sledilo in izdalo sklep za začasno zavarovanje zahtevka za odvzem premoženjske koristi v višini 127.034 evrov.

Za navedeno dejanje je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let.
 

 

 

 

Komentarjev 3
  • Plavi-mil 15:23 10.oktober 2017.

    Če pripada levi opciji mu bodo dolg odpisali (Jankovič, Češko, ....) če pa ne, bo pa to afera vseh afer in bo šel lepo sedeti.

  • peromornar 15:12 10.oktober 2017.

    A je potrebno toliko pisariti o rečeh ki so vsakodnevna praksa?

  • Avatar Leon
    Leon 14:49 10.oktober 2017.

    HALO ! Za navedeno dejanje je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let........koga saj še inicialk ne upate zapisati ?