Slovenija
22 ogledov

Kazni le za "navadne smrtnike"

(Foto: bralec) Žurnal24 main
Takole je na nedovoljenem mestu za parkiranje približno pol ure stal voznik znanega odvetnika Senice. Policist naj bi bralcu, ki je vprašal, zakaj ga ne popiše, le odrezavo odgovoril.

V naše uredništvo je danes prispela fotografija bralca o dogajanju na Dalmatinovi cesti v času policijske kontrole okoli 11. ure dopoldne.

Policist PU Ljubljana je na Dalmatinovi ulici dopoldne ustavljal voznike.

Na nasprotni strani je v času kontrole prometa ustavil črn mercedes, iz katerega je, kot trdi bralec, stopil odvetnik Miro Senica in odšel proti bližnji stolpnici.

Bralec je s sodelavci nekaj časa opazoval dogajanje, nato pa je eden od njih pristopil k policistu, ki je ustavljal vozila, in ga vprašal, zakaj ne popiše tudi voznika Senice. Policist naj bi mu le odrezavo odgovoril, da napačno parkiranega avtomobila ne bo kaznoval oziroma opozoril voznika. Voznik naj bi po navedbah bralca Senico čakal dobre pol ure, bralec pa se ob tem sprašuje, kako bi policist ukrepal, če bi na istem mestu ustavil denimo kdo drug s kakšnim avtomobilom nižjega cenovnega razreda.

Dalmatinova cesta | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ni voznik, ni mogel storiti prekrška
"Miro Senica v delovnem času nikoli ne vozi sam, ampak vozilo upravlja profesionalni voznik, zato prekrška zaradi nedovoljenega parkiranja, kot ga opisujete, ni storil niti ga ni mogel storiti. Druge okoliščine mu niso znane,"
so bili s pojasnili jedrnati v odvetniški pisarna Mira Senice.

Preverili bodo
"Po dosedanjih preverjanjih naj voznik ne bi izstopil iz vozila, iz ravnanja pa je bilo razvidno, da opravlja telefonski pogovor. Policist ni bil pozoren na identiteto voznika," nam je pojasnil Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana. Dodaja pa, da bodo pristojne službe preverile okoliščine in izvajanje postopkov, ne glede na to, kdo bi lahko bil voznik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.