Slovenija
42 ogledov

Kazni za nadure

(Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Akcija morska deklica. Policisti, cariniki in prometni inšpektorji po vsej Sloveniji in drugod po Evropi v sklopu akcije preverjali tovornjake.

V okviru evropskega združenja Tispol danes po Sloveniji in Evropi potekajo poostreni nadzori tovornjakov. Nadzorujejo tudi na nekdanjem mejnem prehodu Karavanke. Kot je povedal Simon Sušanj s Policijske uprave Kranj, so do šeste ure preverili okoli 13 tovornjakov, za zdaj pa so odkrili enega kršitelja, ki je vozil za okoli sedem ton pretežak tovor, zato ga čaka 300 evrov kazni, njegovega delodajalca pa 900 evrov. Preobilico tovora, šlo je za hlode, pa je moral tudi preložiti na drug tovornjak.

Po besedah Sušanja preverjajo dokumente, čas vožnje, tovor za morebitno tihotapljenje, tovornjake pa tudi tehtajo z mobilno tehtnico podjetja Cestel. Najpogostejša kršitev, ki jo po pojasnilih policije zaznavajo med tovornjakarji, je prekoračen čas trajanja vožnje, ki ga zakon omejuje.

Kot je te kršitve komentiral eden izmed tovornjakarjev, pri katerem sicer niso ugotovili nobenih kršitev, je njihovo delo verjetno edino, pri katerem si za nadure kaznovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.